joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia Europeană, despre codurile penale: Vom analiza înainte de a lua o decizie asupra viitorilor paşi

Comisia Europeană anunţă că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după care va stabili ce paşi trebuie urmaţi, afirmând, prin purtătorul de cuvânt Christian Wigand, că România trebuie să relanseze procesul de reforme, altfel CE să acţioneze rapid, scrie Mediafax.

„Suntem la curent cu votul asupra versiunii revizuite a Codurilor penale desfăşurat astăzi în Parlamentul României. Vom analiza cu atenţie măsurile adoptate înainte de a lua o decizie asupra viitorilor paşi. Înţelegem că măsurile nu au fost încă promulgate şi nu au intrat în vigoare”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Vreau să vă amintesc că reprezentanţii Comisiei Europene au fost foarte clari în poziţia referitoare la situaţia statului de drept în România. România trebuie să relanseze urgent procesul de reforme. Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid şi să utilizeze toate mijloacele de care dispune”, mai precizează sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

Politica