vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Slatina are nevoie de medici şi farmacişti

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are nevoie de patru medici şi doi farmacişti. Posturile au fost scoase la concurs. Spitalul are nevoie de un medic urolog, un stomatolog, un specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi un rezident cu aceeaşi specialitate.

Dosarul de înscriere la concurs va cuprinde următoarele documente: cerere în care se menţionează postul pentru care se doreşte să candideze, copie de pe diploma de licenţă şi certifcatul de confirmare în gradul profesional, copie a certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovada că nu a fost sancţionat, cazier judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii, copia actului de identitate şi copia certificatului de căsătorie.
Totodată, au fost scoase la concurs două posturi de farmacist, încadrarea urmând să fie făcută pe perioadă nedeterminată.

Nevoie urgentă de medic la UPU

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul Slatina a scos la concurs şi un post de medic la Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina, unde există un deficit.
După plecarea medicului Manuela Vânătoru, şapte medici au rămas la UPU Slatina, din care unul are doar contract de gărzi.
Medicul Jihad Ejnid, care colaborează deja cu UPU Slatina, având doar contract de gărzi, este singurul candidat înscris la acest concurs. Doctorul va fi evaluat de o comisie în care au fost cooptaţi specialişti de la Craiova.
Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, a precizat că data concursului va fi stabilită după primirea avizului de la CJ Olt.
„Comisia de concurs a fost aprobată, în ea fiind cooptaţi specialişti de la Craiova. Nu ştim când va avea loc, pentru că documentele trebuie să fie avizate de către Consiliul Judeţean Olt. După acest aviz, discutăm cu comisia de concurs să stabilim o dată. S-a înscris un singur candidat, care lucrează deja la noi cu contract de gărzi. Dacă va promova concursul, o să-l încadrăm şi în timpul zilei şi vom acoperi mai mult timp”, a spus Ştefănescu.
În prezent, la UPU Slatina lucrează medicii: Ecaterina Buzău, medic şef, Adriana Ciună, Cătălin Diţiu, Irina Stănculeasa, Ion Şerban, Lorena Carcadia şi Jihad Ejnid, doar cu contract de gărzi.

Politica