Ucraina. Actorul de comedie Zelenski a fost ales președinte

Ucraina. Actorul de comedie Zelenski a fost ales președinte

Volodimir Zelenski a fost ales noul președinte al Ucrainei cu 73 la sută din voturi, potrivit exit-poll-ului, relatează Hotnews care citeazăAFP. Actorul de comedie, un novice în politică, l-a învins pe Petro Poroșenko, în al doilea tur al scrutinului.

În vârstă de 41, Volodimir Zelenski nu are niciun fel de experiență politică. Şi-a câştigat celebritatea pe platourile de filmare, în urma interpretării chiar a unui rol de preşedinte într-un serial de televiziune.

În campania electorală, Zelenski le-a promis ucrainenilor că îi va scăpa de oligarhi şi va scoate economia de sub stăpânirea acestora.

Ei (susţinătorii, n.red.) se identifică cu mine fiindcă sunt deschis, sufăr, mă enervez. Nu-mi ascund emoţiile în faţa camerelor, nu încerc să par diferit”, susține Zelenski.

Adversarii săi îl acuză, însă, de legături cu un oligarh. Zelenski are mai multe apartamente şi o casă în Ucraina, iar recent, jurnaliştii au scris că ar avea şi o vilă de patru milioane de euro în Italia, pe care nu a menţionat-o în declaraţia de avere.