vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tunurile lui Mihai Rotaru au fâsâit peste hotare! Niciunul dintre jucătorii vânduți de CSU Craiova n-a explodat în străinătate

Șase transferuri importante a realizat formția olteană. Regula „pleacă un singur titular pe stagiune” a funcționat doar în sezoanele 2016/17, când a fost vândut căpitanul Vătăjelu, și în campionatul 2017/18, când a fost dat Andrei Ivan. În actualul sezon, Craiova a dat jucători și cu dreapta, și cu stânga, patru oameni de bază părăsind echipa: Băluță, Screciu, Gustavo și Mitriță. Peste 17 milioane de euro încasați pe cele 6 produse de export. Dar cum o duc vârfurile oltenilor vândute pe bani grei?

Bogdan Vătăjelu a plecat la Sparta Praga pentru 1,3 milioane de euro. Vândut în iarna lui 2017, a prins 6 meciuri în primăvară și a furnizat 5 pase decisive pentru praghezi. Totul părea că merge bine pentru olteanul din Ostroveni, numai că în următorul sezon a fost trecut treptat pe bancă: 1 gol în Cupă, 5 pase decisive în tot campionatul, în total 22 de apariții, mai mult din poziția de rezervă. În turul actualului sezon și-a consolidat postura de rezervă, iar în iarnă a fost dat, sub formă de împrumut, la Jablonec. Aici e titular incontestabil pe postul de mijlocaș stânga, cu 2 goluri și un assist în 9 jocuri ca integralist.

Andrei Ivan a fost vândut la Krasnodar cu 3.4 milioane de euro. În primul sezon, măcinat și de o accidentare, Ivan nu a strâng un meci întreg. A jucat 82 de minute în 9 partide, fiind băgat, în general, la trecerea timpului pe final. Rușii l-au împrumutat apoi la Rapid Viena, însă nici aici nu a explodat: 3 goluri în 35 de meciuri, între care 1 în campionat și 2 în cupă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Băluță, 2.7 milioane de euro de la Slavia Praga. Praghezii au avut încredere la început în mijlocașul oltean, iar acesta i-a răsplătit cu 2 goluri și o pasă decisivă în 15 meciuri. Prea puțin, iar de la mijlocul lui noiembrie a fost trecut pe bancă sau nu a mai prins lotul de 18. Astfel încât, din noiembrie a mai bifat 150 de minute. Ultima prezență europeană la Sparta e când a intrat pentru un minut, în prelungirile jocului cu Zenit. În dublele cu Genk, Sevilla și Chelsea nu a jucat.

Gustavo Vagenin a ajuns la Lianong din China. Cinci goluri, cinci pase decisive în prima stagiune. În actualul sezon are 3 apariții din 5 posibile și-un gol.

Vlad Screciu dat pe 2 milioane de la Genk. A avut ghinion teribil, s-a accidentat la un antrenament și nu a apucat să debuteze după un an pentru belgieni.

Alexandru Mitriță, în jur de 7.5 milioane la New York City FC în această iarnă. Cifrele sunt acestea: 6 meciuri, 1 gol și o pasă decisivă. Integralist în 5 partide, o repriză în ultimul meci. Noua sa echipă nu a câștigat până acum, având 5 remize și o înfrângere.

Politica