miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Rm. Vâlcea a pierdut în finala Cupei României

Echipa de handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea, a pierdut la limită duelul din finala Cupei României, chiar în fața celor de la CSM București, contracanditată în lupta pentru câștigarea campionatului. Bucureștencele s-au impus, scor 30-29, iar șansele vâlcencelor de a câștiga eventul au fost năruite. A fost cea de-a doua finală consecutivă între cele două echipe, iar CSM București a cucerit Cupa pentru a patra oară la rând.
Pentru Tigroaice au marcat Jovanka Radicevic 9 goluri, Elizabeth Omoregie 6, Andrea Lekic 5, Barbara Lazovic 4, Majda Mehmedovic 4, Sabina Jacobsen 2, în timp ce golurile echipei din Vâlcea au fost reuşite de Alicia Fernandez Fraga 8, Samara Vieira Da Silva 6, Irina Glibko 5, Dana Pricopi 3, Marta Lopez Herrero 3, Natalia Vasilevskaia 2, Marija Petrovic 1, Ana-Maria Popa 1.
Turneul final s-a jucat la Bistrița. În semifinale, CSM București a învins-o pe HC Zalău, scor 27-23, iar SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de Măgura Cisnădie, cu 31-21. În meciul pentru locul 3, HC Zalău a învins Măgura Cisnădie, cu 30-24.
Florin Verigeanu, preşedintele echipei SCM Rm. Vâlcea, a fost dezamăgit la finalul meciului, dar a lăsat loc și pentru ceva optimism. Vâlcencele au șanse foarte mari să câștige campionatul, iar acest lucru ar putea să șteargă amintirea acestei înfrângeri, la limită, în fața celor de la CSM București.
„A fost un meci echilibrat, mă bucur că ne-am ridicat la nivelul echipei CSM Bucureşti. Multă lume a spus: <<Cum să fie Vâlcea echipa campioană, că nu merită>>, dar uite că ne-am bătut şi în jocul de la Vâlcea, dar şi aici. Scorurile au fost foarte strânse, cu decizii pro sau contra, nu vreau să le discut acum. Fetele noastre au fost admirabile, s-au luptat extraordinar. Lumea nu ne mai dădea nicio şansă, dar am revenit şi în această finală. Mergem mai departe. Câştigarea Ligii Naţionale valorează însă mai mult decât trofeul în Cupa României, iar în acest caz Vâlcea este decisă să nu mai rateze, unde are avantajul meciurilor directe cu CSM Bucureşti. Sper ca echipa CSM Bucureşti să fie mulţumită cu Cupa României şi să ne lase în pace în campionat”, a spus oficialul Verigeanu.
Foto: Marius Ionescu

Politica