vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Romanescu nu alocă bani pentru Tabăra de Sculptură

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, nu mai alocă bani în acest an unui eveniment cultural, și anume Tabără de Sculptură.

În plus, edilul a venit cu o propunere pentru cei de la Centrul „Brâncuși”: „A arătat ăla cu mâna unde trebuie puse și a zis acolo trebuie să fie opera, o plantăm acolo”, a spus Marcel Romanescu. Mai exact, reprezentanții centrului trebuie să se ocupe de sculpturile realizate până acum și puse în oraș la voia întâmplării.

Primarul susține că multe dintre aceste sculpturi stau neîngrijite în multe zone din oraș. „Doru Strâmbulescu n-a venit la discuții, a trimis o contabilă, le-am spus: Creați o altă poziție pe Centrul Brâncuși și faceți în așa fel încât să autorizați și să întrețineți ce avem. Eu produc pe stoc permanent opere. În fiecare an, 10, 15, 6, 7, nici nu mai știm câte avem, dar nu avem o evidență foarte clară și autorizațiile necesare. Ele au fost amplasate ca pe vremea lui Ceaușescu. A arătat ăla cu mâna unde trebuie puse și a zis acolo trebuie să fie opera, o plantăm acolo, dar am avut vreun aviz, vreo autorizație, ceva de la Ministerul Culturii?”, a spus edilul, potrivit Pandurul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Romanescu le-a propus celor de la Centrul”Brâncuși” să le dea 60 de mii de lei pentru a restaura sculpturile deja realizate și amplasate. „Centrul Brâncuși asta trebuie să facă. Să le autorizeze pe cele care există. Eu le-am dat 600 de milioane de lei. Au cerut un miliard și jumătate de lei vechi. Le-am spus că pentru altă poziție în Centrul Brâncuși, pentru documente în vederea autorizării și lucrări de reabilitare a operelor. Mergeți să vedeți operele de pe Unirii, s-au înnegrit”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu, potrivit aceleiași surse.

Politica