vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Încă două biserici din Severin, iluminate artistic pe timp de noapte

De câteva zile, două biserici din municipiul Drobeta Turnu Severin, Biserica Grecescu și Biserica Catolică, sunt iluminate artistic în timpul nopții.
„Mă bucur că acum, în pragul Sfintei Sărbători Pascale, am finalizat lucrările de iluminat la aceste două lăcașuri de cult. Cu siguranță va fi o bucurie și pentru enoriașii care vor veni să ia Lumină în Noaptea de Înviere”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.
Edilul-șef a explicat că patrimoniul Severinului cuprinde mai multe clădiri de patrimoniu, monumente, biserici care reprezintă repere importante în viaţa social-culturală a municipiului.
„Noi am încercat să le punem în valoare prin realizarea iluminatului arhitectural, care să evidenţieze estetica lor specială. Alte clădiri emblematice ale Severinului sunt iluminate arhitectural și amintesc aici Biserica Maioreasa, Biserica Nouă, Catedrala Ortodoxă, Palatul Culturii „Teodor Costescu”, Cetatea Medievală, Castelul Artelor, iar în vara aceasta vom finaliza lucrările și la Colegiul Național „Traian”. Toate acestea dau o altă imagine nocturnă a oraşului, mai atractivă pentru cei care ne trec pragul orașului”, a mai spus primarul Marius Screciu.

Politica