marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova, mai aproape de cupele europene

Echipa de handbal feminin, SCM Craiova, a obținut o victorie extrem de importantă pe terenul celor de la Corona Brașov. Oltencele s-au impus cu scorul de 19-26, într-o partidă ce a contat pentru etapa cu numărul 22 din Liga Florilor și nu numai. După acest rezultat pozitiv, alb-albastrele s-au apropiat la un punct distanță de formația de pe locul 3 și sunt în grafic pentru îndeplinirea obiectivului. Trupa din Bănie luptă pentru un loc în cupele europene, iar oficialii clubului speră la minim un loc patru, dacă nu chiar clasarea pe podiumul primei ligi.

Meciul a început destul de rău pentru Craiova, care a fost condusă pe tabelă până în minutul 20. Oltencele au restabilit egalitatea (8-8) și au mers cap la cap până la finalul primei părți, atunci când au preluat conducerea în fața brașovencelor (11-12). SCM a început extrem de bine repriza secundă. Fără trac, hotărâte să plece cu maxim de puncte de sub Tâmpa, craiovencele au atacat în valuri și s-au desprins în două rânduri la 5 puncte (11-16) și (13-18). Elevele lui Burcea nu s-au oprit acolo și au continuat să marcheze. În minutul 50, diferența dintre cele două formații era de 8 goluri (14-22). Până la final, gazdele au făcut tot ce le-a stat în putință să revină, dar în zadar. Corona Brașov – SCM Craiova s-a încheiat, scor 19-26.

Pentru SCM Craiova au evoluat: Dzukheva, Curmenţ – Trifunovic (5 g.), Gjorgjijevska (1 g.), Ianăşi (2 g.), Tănasie (2 g.), Nikolic (4 g.), Tătar (1 g.), Fachinello (5 g.), Vizitiu (6 g.), Şelaru, Ion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru elevele lui Bogdan Burcea au mai rămas 4 meciuri. Baia Mare, Zalău, CSM București și Danubius Galați vor fi, pe rând, adversare pentru SCM. Duelurile cu Zalău și Galați vor fi jucate pe teren prorpiu, în Sala Polivalentă. Antrenorul clubului oltean a luat în considerare o înfrângere cu CSM București, în rest, se așteaptă la victorii în toate celelalte.

Victoria cu Brașov a fost dedicată antrenorului Bogdan Burcea. Acesta a fost supus unei intervenții pe cord, după ce, miercuri, la antrenamentul echipei, i s-a făcut rău și a fost dus de urgență la spital. I-a fost făcut de urgență o coronarografie, care a dezvăluit faptul că trebuie operat de urgență, având nevoie de un stent la inimă.

„Sunt norocos că mai sunt în viață. Mi-au găsit vase de sânge astupate în proporție de 80%”, a declarat tehnicianul, de pe patul spitalului.

Politica