joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii, aşteptaţi la after-school-ul CLASS

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la un after-school inovator sunt aşteptaţi la Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială (Center of Learning Assistence for School and Society – CLASS), din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford – CRAF, inaugurat luna trecută.

Mai sunt câteva locuri disponibile, iar costurile lunare sunt cele mai mici din piaţă. 700 lei şi includ atât activităţile de învăţare şi relaxare cât şi masă şi transport. Pe lângă o bună educaţie dată copiilor, părinţii pot contribui şi la sprijinirea elevilor mai puţin norocoşi. Tot din acea taxă lunară sunt suportate costurile cursurile oferite gratuit copiilor care provin din centrele de asistenţă socială.

Programul la acest after-school este de la 11.30, când elevii sunt preluaţi cu microbuzul de la şcolile în care învaţă şi duşi la CLASS şi până la ora 18, când vor fi luaţi acasă de părinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Deocamdată noi asigurăm transportul doar pentru preluarea de la şcoală, pentru că ştim că la acea oră părinţii sunt la serviciu şi nu au cum să îi aducă, însă dacă va exista cerere vom asigura şi transport la întoarcere”, spune Raluca Stamatescu, responsabilul PR al CLASS.

 

After school şi în vacanţă

 

Şi în perioada vacanţelor, inclusiv a celei de Paşte, CLASS va avea porţile deschise pentru elevi. De data aceasta, programul va fi între orele 8 şi 16.

Activităţile sunt susţinute de către studenţii voluntari ai Universităţii din Craiova, susţinuţi de către cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ superior. În ceea ce privește programele și ateliere organizate, acestea sunt: program CLASS AFTER SCHOOL (6-10 ani); programe CLASS HOLLIDAYS – perioada vacanțelor școlare (6-14 ani); cursuri de limbi moderne – engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă (5-18 ani); ateliere de dezvoltare personală (6-9 ani); club de lectură (5-8 ani); Atelier de Paleontologie – pe urmele dinozaurilor (5-8 ani); Atelier de Origami (5-10 ani); Atelier Vorbire și Limbaj – exprimare și expresivitate (6-10 ani).

Raluca Stamatescu a explicat că în cadrul centrului se fac şi cursuri de limbă străină. Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

“Avem parteneriat cu Facultatea Litere şi sunt cursuri pentru limbile engleză, fanceză, germană, italiană şi spaniolă, pentru orice nivel. Am gândit structurarea cursurilor pe 6 sesiuni de învăţare. O sesiune are 90 de minute, iar taxa este de 20 de lei pentru aceasta”, a afirmat Raluca Stamatescu, responsabil PR în cadrul CLASS.

Cei interesaţi pot apela numărul de telefon: 0767.787.378, iar informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina https://www.facebook.com/The-Centre-of-Learning-Assistance-for-School-and-Society-CLASS-2036620346401831/

 

Politica