vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Update/ Internările la Hematologie, reluate

UPDATE/Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au stabilit că internările la secţia de Hematologie a Spitalului Municipal “Filantropia” din Craiova pot fi reluate. Aceasta după ce aici au fost făcute unele reparaţii, noi igienizări, iar zonele dezafectate ale clădirii au fost blocate.

“Noi am solicitat o reinspecţie. Ne-am mobilizat şi ne-am ocupat, punct cu punct, de toate recomandările care ne-au fost făcute joi de inspecţie. Am remediat problemele, am cerut inspecţie, au venit, au constatat că toate condiţiile sunt îndeplinite şi astăzi (n.r. luni) ne-au ridicat suspendarea pentru internări. De astăzi, activitatea decurge în mod normal. S-au făcut şi reparaţii şi igienizări în toate spaţiile în care activăm. S-au luat şi măsuri pentru limitarea accesului în spaţiile care sunt dezafectate”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, doctorul Liviu Radu, managerul interimar al Spitalului “Filantropia” din Craiova.


Internările la secţia de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia” rămân suspendate. Managerul spitalului, doctorul Liviu Radu, spune că se aşteaptă o reevaluare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu s-a reluat activitatea, azi, și nici nu vă pot spune o dată când se va întâmpla acest lucru. Încă se lucrează pentru a pune în aplicare ceea ce au transmis inspectorii. Și astăzi lucrăm și o să așteptăm o reevaluare. Internările sunt suspendate, cu excepția cazurilor extrem de grave. Vom bloca acele spații dezafectate, dar acest lucru nu se poate face oricum întrucât este vorba și de circuitul impus de ISU, în caz de incendiu. Eram obligații să ținem deschise anumite trasee conform indicațiilor ISU Dolj”, a declarat Liviu Radu, manager interimar al Spitalului Filantropia Craiova.

Internările au fost suspendate pentru unele igienizări, dispuse în urma unui control al ministerului Sănătăţii, după ce o pacientă a publicat, pe facebook, imagini cu starea dezolantă în care Hematologia îşi desfăşoară activitatea temporar.

Politica