marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompier grav rănit într-un incendiu de vegetație uscată

Un pompier, de 47 ani, din Mehedinți a ajuns în stare gravă la spital, după ce a suferit arsuri în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. El a fost transferat la un spital din Viena. În țară nu avea cine să îl trateze.

Garda de Intervenție Orșova a fost solicitată, vineri, să stingă un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată în localitatea Eşelniţa, zona Motorga. Unul dintre pompieri a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 30% din suprafața corpului, în timp ce încerca să stingă flăcările.

“Acesta a fost surprins de flăcări în urma căderii de pe versant a unui trunchi de copac şi a aprinderii vegetaţiei uscate din apropierea pompierului. Pompierul a primit ajutor medical de urgenţă de la paramedicii SMURD, care l-au şi transportat la CPU Orşova, ulterior, acesta fiind transportat de un echipaj SAJ în municipiul Drobeta Turnu Severin, de unde a fost preluat de către elicopterul SMURD şi transportat la spitalul din Timişoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din Timișoara însă, din lipsa de dotări a spitalului și pentru că la alte unități medicale din țară nu erau locuri, bărbatul a fost transferat la un spital din Viena.

“Pacientul a fost adus ieri (n.r. vineri) după-masă, a fost diagnosticat şi s-au făcut primele intervenţii de urgenţă la Spitalul Judeţean Timişoara, iar în cursul nopţii a fost transferat la o clinică de specialitate, de profil, din Viena. La noi, Centrul de mari arşi va fi funcţional în luna iunie şi am înţeles că la celelalte unităţi din ţară nu erau paturi. Noi sperăm să dăm drumul la centrul nostru în luna iunie, licitaţiile pentru aparatură în parte sunt finalizate, parte sunt în curs de execuţie, iar în iunie vrem să inaugurăm centrul”, a declarat, pentru mediafax, medicul Marius Craina, directorul Spitalului Judeţean Timişoara.

Politica