vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două şcoli din Craiova, sesizări scrise cu privire la “Laptele şi cornul”

Reprezentanţii a două unităţi de învăţământ din Craiova au sesizat Consiliul Judeţean Dolj cu privire la calitatea cornurilor distribuite elevilor prin program guvernamental. Nu toate ambalajele sunt sigilate, iar unele au mucegai.

„Avem deja două sesizări legate de acest aspect, de la unități de învățământ din Craiova. La rândul nostru, am notificat firma care răspunde de cornuri, care de fapt este o asociere de firme și au spus că din punctul lor de vedere nu sunt probleme. Despre cornuri am fost informați că fie nu sunt bine sigilate, fie au puncte gri, urme de mucegai, practic. Am notificat și firma care livrează acel iaurt de băut, dar încă nu am primit răspuns. Chiar ne dorim să fim informați, de către școli, despre toate aceste probleme și dacă se confirmă, se vor imputa sume de bani și se poate ajunge chiar la întreruperea contractului”, a precizat Oana Bică, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Părinţii elevilor din judeţ s-au plâns pe reţelele de socializare de pe internet de produsele pe care copiii le primesc la şcoală, afirmând că  merele nu sunt de calitate, iar cornurile sunt tari şi cu termen de valabilitate de doar o zi. Nici iaurtul nu este pe placul elevilor. În plus, au fost situaţii în care acesta a venit în ambalaje murdare. Managerii unor şcoli confirmă şi ei spusele părinţilor. Potrivit acestora, s-a întâmplat ca produsele nici să nu fie livrate la timp pentru a fi distribuite elevilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Distribuţia acestor produse în şcoli a întârziat cu şapte luni în judeţul Dolj, Consiliul Judeţean susţinând că întârzierea a fost cauzată de procedurile de licitaţie. Trei firme se ocupă de livrarea merelor, cornurilor şi iaurturilor, iar valoarea contractelor este 23 milioane lei, fără TVA.

Elevii primesc aceste produse abia din această lună.

Politica