joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuzul colorat. Mame care-și bat copiii și amenințări cu șurubelnița

Autobuzul Nr. 4, traseu Piața Centrală – Făcăi. Nu e autobuzul magic pentru că nu vine de fiecare dată la timp, dar aduce câte un „bonus”. O ceartă la pachet, în fiecare duminică. Și nu pentru că n-ar avea loc certuri între călători și în zilele săptămânii, dar la sfârșit de săptămâna se lasă și cu bătăi.

Duminică, 7 aprilie, cinci femei de etnie romă urcă-n autobuz cu tot cu cei șase copii. Una dintre ele își bate fetița pentru că vorbește tare, deranjând câțiva pensionari. Nimeni nu reacționează. Fetița începe să plângă. Cu zgomote. Cele cinci femei încep și ele să vocifereze.

După ce doi bărbați încep să le certe și să le atragă atenția pentru a face liniște, „că ne facem de ras în față italienilor” (trei italieni care se aflau în autobuz), un alt bătrân, de vreo 70 de ani, cu părul cărunt, se ridică de pe scaun. Merge  în spatele autobuzului, croit pe ceartă. Femeile sar să-l bată pe bătrân, iar acesta scoate o șurubelniță cu care le amenință. Una că-i „borțoasă”, altă că sună la „miliție”, iar scandalul continuă, până când bărbatul coboară din autobuz și-și ia o sticlă de suc în cap.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenințări, jigniri și multe palme. Șoferul se uită în oglindă să vadă ce se întâmplă, însă nu oprește pentru a calma conflictul. De-a lungul drumului, de la Piață Centrală până în apropierea Centrului Multifuncțional, toată lumea era în picioare pentru a-i calma pe cei implicați. Unii mai speriați, alții amuzați, singura grijă a fost „că ne-am făcut de ras” în fața italienilor, care, ce-i drept au fost șocați de toată întâmplarea.

Nu este primul și probabil nici ultimul incident de acest gen. Tot săptămâna trecută, tot pe traseul nr. 4, un alt șofer a refuzat să lase o femeie de etnie roma, împreună cu cei doi copii, în autobuz. Urmarea a fost de-a râsu’-plânsu’. După ce i-a adresat cuvinte jignitoare șoferului, a început să arunce cu pietre în parbrizul autobuzului.

 

FOTO: Arhiva

Politica