joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

#trashtagchallenge. Luptători de jiu jitsu, exemplu de civism

40 de saci cu gunoi au fost adunați de pe un câmp din zona Mănăstirii Cârcea de membrii clubului sportiv de jiu jitsu brazilian Legio XIII.

Totul a început cu o plimbare în aer liber. “Socrii mei au o casă în zona respectivă și am descoperit-o întâmplător acum o săptămână. Eram la o plimbare pe câmpul acela cu fiul meu de 2 ani. Ne duceam să vedem niște oi”, mărturisește antrenorul Cătălin Ciobanu. Frumuseţea naturii fusese acaparată de dezinteresul oamenilor.

Și cum caracterul copiilor se clădește prin exemplul adulților, Cătălin și colegii săi au decis să curețe câmpul de gunoaie. Iar totul a fost făcut public, pentru a-i provoca și pe alții să le urmeze exemplul, antrenorul de Jiu Jitsu descoperind deja cunoscutul “trashtagchallenge”, o provocare a utilizatorilor rețelelor sociale de a participa activ la ecologizări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În ciuda faptului că sunt relativ tânăr, nu le am deloc cu mediile de socializare și, de când intru pe facebook, am tot fost expus la tot felul de challenge-uri pe care nu prea le-am înțeles sau văzut rostul. Acesta este primul challenge pe care l-am descoperit eu personal pe internet și mi s-a părut ca este ceva ce chiar merită făcut. Adică dacă vrem să facem niște challenge-uri, astea cred că ar trebui sa fie. Am discutat cu baieții la sală, în calitate de antrenor. Le-am propus sa-l facem.  Am avut noroc de doritori și mai departe am dori să prindă cât mai multe vizibilitate și tracțiune posibilă acest tip de challengeuri”, spune Cătălin Ciobanu.

Sâmbătă s-au pus pe treabă.

“Am fost în jur de 7 persoane. Încă 4 soldați polonezi care sunt participanți ai antrenamentelor noastre au vrut să participe, dar nu au putut să ni se alăture decât după ora 15.00. Iar noi am terminat la ora 14.50. Au venit după”, afirmă Cătălin Ciobanu.

Aproximativ 40 de saci cu gunoi, 260 litri ca și volum, au fost adunați de pe câmp.

“Am găsit peturi, moloz, sticle, geamuri, plastic, haine murdare. Până și bălegar și pur și simplu pământ aruncat în pungi … Am rupt pungile și am aruncat pământul. Nu am înțeles de ce oamenii care le-au aruncat nu au aruncat pământul din pungi și să fi luat pungile goale acasă. Sper să nu fi fost degeaba și să arunce la loc…”, ne povestește antrenorul de jiu jitsu.

Viceprimarul localității le-a promis că sacii cu gunoi vor fi ridicați de firma de salubritate.

Între timp, Legio XIII a provocat alte cluburi să le urmeze exemplul.

“I-am provocat mai departe pe cei de la 4moving unde ne desfășurăm antrenamentele și încă un club de jiu jitsu din București. Noi suntem pentru orice astfel de challenge-uri. Oricând!”, încheie Cătălin Ciobanu.

Politica