joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Sodiştii” ies în stradă

De teama concedierilor, angajaţii de la Uzinele Sodice Govora încep astăzi protestele. „Situația de la Ciech Sodă devine critică, 100 de persoane urmează a fi concediate”, spun sindicaliştii.

Primăria le-a dat aviz pentru trei zile de miting şi marşuri, respectiv 4-6 aprilie,

între orele 15.00 – 19.00. În acest sens, potrivit Primăriei Râmnicu Vâlcea, pe str. General Praporgescu – segmentul cuprins între intersecţiile cu str. Căpitan Mărăşanu şi bd. Tudor Vladimirescu traficul auto se restricţionează total.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii CIECH Soda România spun că sunt nevoiţi să facă o reducere cu aproximativ 20% a personalului, potrivit timpuldevâlcea.net, deoarece operațiunile societăţii nu pot fi profitabile din cauza majorării semnificative a prețului la abur industrial, aplicată de CET Govora începând cu 1 ianuarie 2019 și în urma creșterii prețului certificatelor CO2.

Din 3000 de salariați am ajuns să fim 590”

Conform sursei citate, afectați de concediere vor fi 20 operatori chimiști, 20 lăcătuși mecanici, 14 TESA, 40 mașiniști instalație și 1 operator date, iar salariile compensatorii vor fi acordate în funcție de vechime și pot ajunge până la 7 salarii medii brute pe societate la o vechime de peste 20 de ani.
„Situația de la Ciech Sodă devine critică, 100 de persoane urmează a fi concediate ca urmare a reducerii furnizării agentului termic cu 20 de procente de către CET Govora. Riscul de a pune în pericol securitatea și sănătatea, chiar viața la locul de muncă a salariaților rămași și a mediului înconjurător. Urbanowski este interesat doar de profit care mare parte a intrat doar în creșterea producției. Reducerea salariaților cu 20% va pune clar în pericol viitorul societății. Administrația Ciech de când a venit a fost interesată doar de tăierea de capete. Din 3000 de salariați am ajuns să fim 590 în condițiile în care nu s-a adus vreun robot care să înlocuiască munca vie. Avem o muncă grea. Semnalul este foarte clar, în condițiile în care se va face concedierea, nu are rost să ne continuăm activitatea în aceste condiții”, a afirmat Adrian Mugioiu, președintele Sindicatului ”Sodistul”.

Situaţia de la Uzinele Sodice Govora a fost discutată la Prefectură, dar nu s-a ajuns la un rezultat favorabil angajaţilor.

sursa foto: adevarul.ro

Politica