joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la Alro Slatina. Sindicaliștii amenință cu blocarea activității companiei

Câteva sute de angajaţi ai Alro Slatina au protestat, joi după-amiază, în faţa sediului companiei din municipiu, fiind nemulţumiţi de stadiul negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei nu vor să le crească veniturile salariale cu cel puţin 800 de lei la salariul tarifar al fiecărui angajat, având în vedere rezultatele economice foarte bune. Totodată, oamenii cer acordarea unei prime de vacanţă în sumă de 2.500 de lei şi a unei prime pentru rezultatele financiare deosebite de un salariu brut fiecărui angajat.

„Astăzi ne strigăm suferinţa şi faptul că oamenii care ne conduc îşi bat joc de noi oferindu-ne suma de şapte lei pe zi. Aşa cum am declarat în repetate rânduri, o jumătate de pâine, doi cartofi şi două fire de ceapă nu pot mulţumi familiile noastre. Astăzi, taxele, impozitele, preţurile, peste tot cresc iar aceşti oameni muncesc ca să pot să trăiască decent, iar ei sunt batjocoriţi de conducere şi de cei care negociază contractul colectiv de muncă”, a declarat unul dintre liderii sindicali, Constantin Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a ameninţat că sindicaliştii sunt dispuşi să meargă până la oprirea lucrului, fapt ce ar afecta enorm activitatea de producţie a Alro Slatina.

„Cei din conducere sunt pe picior mare. Întotdeauna se consideră cei care dictează. Nu banul dictează în lumea asta, dictează cel care munceşte. Banii lor, fără munca noastră nu valorează nimic. Au crezut că noi nu suntem în stare, au crezut că ne este frică de ei şi de banii lor. Nu, nu ne este frică şi vom merge până la capăt, dacă va fi nevoie, o să-i facem să piardă absolut tot. Vom continua protestele, vom face grevă generală, vom închide tot, dacă va fi nevoie. Să ne pună la încercare şi se vor convinge cu certitudine”, a mai declarat Popescu.

Sindicatele de la nivelul Alro Slatina au înregistrat confictul de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, însă reclamă lipsa de disponibilitate a companiei pentru dialog.

„Am înregistrat la nivelul ITM Olt acest conflict de muncă. Urmează să purtăm negocieri care vor fi arbitate de către reprezentanţii ITM. Până în acest moment, nu am ajuns la un consens, nici măcar nu s-a stabilit o dată a negocierilor. Conducerea Alro Slatina a refuzat în mod sistematic şi a trimis un răspuns prin care a înţeles să ameninţe liderii de sindicat cu imputarea tuturor pierderilor pe care le vor avea, în cazul opririi voluntare a lucrului”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu.

 

Politica