joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Magistrații români protestează joi la Bruxelles

Trei asociații de magistrați din România vor protesta joi la Bruxelles față de starea justiției române și vor avea întâlniri cu Frans Timmermans, Antonio Tajani, și alți oficiali europeni afirmă judecătorul Cristi Dănileț.

Reprezentanți ai Asociației “Forumul Judecătorilor din România”, Asociației ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și ai Asociației ”Inițiativa pentru Justiție” se vor întâlni la Bruxelles cu oficiali de prim rang ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, inclusiv cu Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene, dl. Frans Timmermans, într-un demers care vizează starea justiției din România și care va cuprinde și un flashmob organizat de magistrații români în colaborare cu colegii lor din Belgia în fața Palatului de Justiție din Bruxelles, spune Dănileț.

Discuția cu Timmemans va avea loc la ora 10.00, iar cea cu președintele Parlamentului European la ora 16.00, ora Bruxelles-ului, scrie HotNews.
Magistraţii români se vor afla, în intervalul orar 14.00-15.00 (15.00-16.00 ora României), în fața Palatului de Justiție din Bruxelles pentru a transmite un mesaj public tuturor celor interesaţi şi pentru o sesiune de declaraţii pentru presă, fiind anunţată şi participarea unor magistrați belgieni, spune judecătorul român.

Politica