joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inculpaţii din dosarul „Mafia de la FC Caracal”, condamnaţi cu suspendare. Fostul primar, muncă în folosul comunităţii

Toţi inculpaţii din dosarul „Mafia de la FC Caracal”, printre care fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, şi fostul preşedinte al echipei, au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare, în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Craiova.

Dosarul, trimis în judecată de procurorii DIICOT Olt, în anul 2014, vizează nereguli găsite la fostul club de fotbal din Caracal, de pe vremea când primar al municipiului era Gheorghe Anghel, prejudiciul ridicându-se la 6,2 milioane lei.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, Gheorghe Anghel a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe parcursul termenului de supraveghere, Anghel trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” sau Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Stelian Veselin a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu acelaşi termen de supraveghere de patru ani. El trebuie să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Agricol „Dimitrie Petrescu” sau Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”.

Tot la trei ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat Victor Botezatu, trezorier al asociaţiei FC Caracal, administrator al SC Progres Club SRL şi angajat la IGO. Şi acesta trebuie să facă muncă în folosul comunităţii.

Petre Neacşu, secretar al asociaţiei FC Caracal şi angajat al IGO, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, iar Cristian Georgescu, vicepreşedinte al echipei şi fost lucrător la Garda Financiară, la pedeapsa de un an şi şase luni închisoare cu suspendare.

Artemiza Pisică, fostă angajată IGO, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Potrivit procurorilor DIICOT, SC IGO SA, condusă de Stelian Veselin, sponsoriza cu sume uriaşe de bani Asociaţia Fotbal Club Caracal, unde tot el era şef (preşedinte al comitetului executiv).

Astfel, doar în 2011 s-au semnat contracte de sponsorizare în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Gheorghe Anghel era chiar preşedinte al Comitetului Director de la FC Caracal, iar din această poziţie şi-a permis să nu ţină cont de datoriile pe care IGO le avea şi a dat avizul unor asemenea sponsorizări, în condiţiile în care societatea era împânzită de creditori. Informaţiile au fost confirmate şi de un control financiar al Curţii de Conturi.

O altă gaură în bugetul local a fost generată de mai multe contracte prin care Primăria Caracal a dat în folosinţă gratuită unei firme, SC Progres Club SRL, mai multe active deţinute de municipalitate pe strada Aleea Bibian din Parcul „Constantin Poroineanu”, respectiv Hotelul Sport 48, cu restaurant şi terasă.

Instanţa a dispus şi confiscarea următoarelor sume de bani: Anghel Gheorghe, suma de 285.000 lei; Anghel Gheorghe şi Botezatu Victor- câte 31.750 lei şi respectiv 449.398 lei fiecare reprezentând cote egale fiecare din sumele de 63.500 lei şi respectiv 898.796 lei; Anghel Gheorghe – 409.011 lei, Veselin Stelian -879.110 lei, Neacşu Petre – 879.110 lei şi Pisică Artemiza – 449.625 lei .

Totodată Veselin, Neacşu, Botezatu şi Georgescu trebuie să plătească, în solidar, suma de 1.179.565 lei către SC IGO SA prin lichidator judiciar: „Confiscă de la fiecare dintre inculpaţii Veselin, Georgescu, Botezatu şi Neacşu suma de câte 91.769 lei. Confiscă de la Veselin suma de 36.564 lei. Menţine sechestrele pe bunuri”.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel au decis să lase nesoluţionată acţiunea civilă a ANAF-ului.

Politica