sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plăcinte cu grăsimi hidrogenate, nu cu brânză, la şcolile din Craiova

Elevii craioveni consumă grăsimi hidrogenate pe post de brânză, ori caşcaval. O comisie mixtă, instituită prin ordin al Prefectului, a făcut recent un control la fast-food-urile, cofetăriile şi pizzeriile din zona şcolilor. În 70% dintre unităţile de producţie verificate se foloseau în procesul de fabricaţie diferite specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, în cele mai multe cazuri fiind vorba de diverse amestecuri albe şi topinguri care conţin grăsimi hidrogenate pe bază de ulei de palimer în diferite procente. Ingredientele provin din mai multe ţări.

În plus, s-a constatat că vânzătorii informează eronat consumatorii prin afişarea unor etichete în care se menţionează că produsele conţin brânză, sau caşcaval.

Din cele 28 unităţi şcolare verificate s-a constatat că 11 dintre acestea deţin magazine/patiserii care expun spre comercializare produse de patiserie, fast-food, etc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional Elena Cuza, L.P.S. Petrache Trişcu, Liceul Traian Vuia şi Şcoala Gimnazială nr. 24, Sfântul Gheorghe se comercializau numai produse cu ingrediente pe bază de grăsimi hidrogenate.

La Colegiul Naţional Carol I, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Colegiul Tehnic Energetic şi Colegiul Ştefan Odobleja se comercializau atât produse de patiserie şi fast-food care conţineau ingrediente pe bază de grăsimi hidrogenate cât şi ingrediente pe bază de lapte.

S-au identificat două unităţi de învăţământ la care se comercializau produse de patiserie, cofetărie, fast-food obţinute numai din ingrediente naturale, pe bază de lapte, acestea fiind: Şcoala Gimnazială Alexandru Macedonski, Şcoala Gimnazială nr. 39, Nicolae Bălcescu”, se arată într-un raport al Direcţiei Agricole Dolj, instituţie care a luat parte la control.

Au fost date amenzi celor găsiţi în neregulă. Detalii, în ediţia tipărită de joi, 28 martie, a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”.

Politica