vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clinica de Cardiologie nu prezintă interes pentru medici

Doar trei medici s-au înscris la concurs pe posturile libere de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Este vorba despre Cristian Militaru, Radu-Andrei Stăvaru și Eugen Țieranu.

Aceştia şi-au depus candidatura pentru Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac din cadrul Centrului de Cardiologie Craiova şi urmează a susţine concurs.
La compartimentul de chirurgie cardiovasculară şi la compartimentul ATI nu s-a înscris nimeni, data limită a depunerii dosarelor fiind pe 15 martie.
În total, fuseseră scoase la concurs trei posturi de medic specialist în specialitatea cardiologie pentru Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac din cadrul Centrului de cardiologie; un post de medic specialist în specialitatea chirurgie cardiovasculară pentru Compartimentul de chirurgie cardiovasculară din cadrul Centrului de cardiologie; trei posturi de medic specialist în specialitatea ATI pentru Compartimentul ATI din cadrul Centrului de cardiologie – Secţia chirurgie cardiovasculară.
Clinica de Cardiologie din curtea Spitalului Județean de Urgență din Craiova a fost deschisă cu 4 medici, dintre care doi rezidenți. Încă de atunci, medicii spuneau că în această clinică ar fi nevoie de un minim de 9 doctori.

În septembrie 2018, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în vizită la unitatea medicală, afirma: „Clinica de Cardiologie din Craiova arată foarte bine, este dotată, dar din păcate puțin populată. În luna mai s-a făcut partea de angiografie. Se fac implanturi de stent, coronarografii, dar nu este suficient. Este chirurgie cardiovasculară. Mai lipsesc niște paturi, mai lipsesc niște oameni. Autoritățile județene și-au făcut datoria. Urmează ca noi să ne ocupăm de restul. Din mai până acum puteam să mișcăm ceva mai mult. Am înțeles că există un memorandum pentru posturi care încă nu au fost deblocate. Voi verifica când a fost depus. Dacă este târziu depus o să îl cert pe domnul manager. Urmează pregătirea personalului întrucât cei care vor lucra aici trebuie să fie pregătiți. Și această etapă durează. Dacă începeam din mai, iunie, poate că era gata până acum. De aceea spun că trebuie să ne mișcăm un pic mai repede. Dacă memorandumul pentru posturi a fost depus în urmă cu două luni, cum spune domnul director, dacă stă de două luni acolo, atunci eu am o problemă. Important este ca acum să ne ocupăm serios de fiecare pas și să recuperăm timpul. Activitatea din această clinică, realist vorbind, nu are cum să demareze mai devreme de două luni din acest moment. Termenul realist este de două luni”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica