vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Justiției i-a retras acreditarea reporterului Pro TV Ovidiu Oanță

Jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanţă îl acuză pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader că i-a retras acreditarea enervat de întrebările incomode pe care i le-a pus de-a lungul timpului. Reporterul susţine că nu i-a fost oferită nicio explicaţie pentru refuzul de a fi acreditat, scrie Adevărul.
„Ministerul Justiţiei refuză nejustificat să mă mai acrediteze după ce în repetate rânduri Tudorel Toader mi-a spus că îmi va interzice accesul în minister, revoltat de întrebările mele deranjante“, a anunţat pe Facebook Ovidiu Oanţă.
Reporterul, celebru pentru întrebările tăioase şi ironice, aminteşte şi de ameninţarea făcută de Toader la începutul lunii martie, când i-a avertizat pe jurnalişti că le va retrage acreditările dacă nu respectă cerinţele lui, adică să nu i se pună întrebări când nu doreşte.

Pe 4 martie, după ce Toader şi-a prezentat bilanţul de la Ministerul Justiţiei, jurnaliştii i-au pus întrebări, iar ministrul s-a enervat şi i-a avertizat: „Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi“.

Nu este pentru prima dată când ministrul Justiţiei este acuzat că îngrădeşte jurnaliştii. De exemplu, în luna ianuarie a acestui an, mai mulţi jurnalişti au fost opriţi la poarta Ministerului pe motiv că cererile de acreditare transmise pentru declaraţia lui Tudorel Toader au nevoie de timp de procesare.

Politica