joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caravana CSALB, în Craiova: Metode de soluționare alternativă a litigiilor din domeniul financiar-bancar

Reprezentanţii Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) au venit, joi, în Craiova, pentru a promova, în rândul locuitorilor oraşului, metodele de soluționare alternativă a litigiilor din domeniul financiar-bancar.

În 2018, aproape 1.300 de români s-au adresat Centrului de Soluţionare a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), dintre care 36 de cereri au venit din judeţul Dolj. Într-un top naţional, judeţul Dolj este pe locul 9 ca număr de cereri trimise către CSALB. Cele mai multe solicitări au venit din Bucureşti şi Ilfov (37% din total). Iată cum s-au rezolvat câteva dintre cererile sosite din Craiova: S.V. a convenit cu banca eliminarea pe viitor a comisionului de administrare și returnarea comisionului de acordare a creditului. C.L. a obținut ștergerea integrală a datoriilor pentru cardul de credit. B.L. a obținut suspendarea executării silite dispusă de bancă în baza unui angajament de plată care presupune o rată mai mică timp de 6 luni. G.D. a obținut diminuarea dobânzii cu două puncte procentuale pentru un contract de credit în Euro”, au precizat reprezentanţii Centrului.

Potrivit acestora, consumatorii nu plătesc nimic pentru acest serviciu, așa cum cere Directiva Europeană transpusă în legislația românească. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridică, înființată în baza Ordonanței Guvernului nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, ce transpune la nivel național Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE.

Politica