vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bugetul CJ Dolj pe 2019, la vot peste o lună

Bugetul pe acest an va fi votat abia luna viitoare în Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, a afirmat şeful administraţiei doljene Ion Prioteasa. Între timp, consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă de îndată pentru a vota repartizarea impozitului pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în 2019.

„În luna aprilie, vom discuta despre bugetul propriu al Consiliului Judeţean. (…) Prin această lege a bugetului s-a stabilit că se alocă 450 lei/locuitor/an, dar nu mai mult de 275 milioane lei/an/județ. Dacă este să facem un calcul, vom constata că noi pierdem”, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
El a adăugat, legat de proiectul votat, joi, în şedinţă de îndată că: „Pentru foarte multe localități, aceste sume pot părea simbolice, adică nu depășesc 2-3% din buget, dar sunt localități în care cofinanțările sunt mai mari decât bugetele consolidate”.

Suma totală repartizată este de aproximativ 420 milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot joi, consilierii județeni au votat repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe unități administrativ teritoriale, pe anul 2019, precum şi estimările pe anii 2020 – 2022.
„Şi aici am procedat cu toată transparența. Suma de bani care a fost repartizată pentru drumurile județene și cele comunale a fost împărțită la numărul de kilometri”, a mai declarat Ion Prioteasa.

Politica