vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simularea BAC s-a încheiat astăzi cu proba la alegere a profilului

Elevii clasei a XII-a au susținut, astăzi, 21 martie, proba la alegere a profilului și specializării din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.

Potrivit reprezentanților IȘJ Dolj, examenul de simulare s-a desfășurat în 45 unități de învățământ preuniversitar din județ care școlarizează elevi de clasa a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.

La nivelul județului Dolj, 5054 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. Procentul de prezență a fost de 65,95%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timpul probei scrise la disciplina biologie, a fost eliminat un elev de la Colegiul ”Ștefan Odobleja”.

Simularea examenelor naționale s-a realizat în conformitate cu prevederile OMEN nr. 3185/18.02.2019 și a Procedurii MEN nr. 27497/27.02.2019, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018-2019.

Conform calendarului, afișarea rezultatelor se va realiza în data 29 martie 2019.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la  nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Scopul simulării examenului de Bacalaureat Național 2019 este de a familiariza elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivel de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale

.

Politica