miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Fără spagă la Urgențe! Cadrele UPU atenționează în scris eventualii mituitori că-i vor denunța la Poliție și Parchet

Inițiativă inedită și lăudabilă a tuturor cadrelor medicale ce aparțin unei secții a Spitalului Județean din Severin. Toți salariații Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin au hotărât să afișeze cu litere mari, de-o șchioapă, la intrare, că cine încercă să le ofere mici „atenții” vor fi dați pe mâna polițiștilor și procurorilor. Șeful secției UPU a Spitalului Județean din Severin, doctorul Claudia Jianu, ne-a declarat ieri în exclusivitate că a luat această decizie de comun acord cu toți colegii secției întrucât situația impunea acest lucru. Cutuma că la spital trebuie să nu te duci cu mâna goală la doctor sau la cadrele medicale trebuie să dispară. Și toți oamenii trebuie să înțeleagă că medicii și cadrele medicale sunt plătite pentru munca lor și orice cadou oferit reprezintă nu o răsplată ci o jignire adusă persoanei respective.
„Afișele pe care le vom pune la intrarea în UPU a spitalului Județean Severin vor fi scrise nu pe foi A4 ci în format mai mare să le poată vedea toată lumea care intră aici. Vom scrie ceva de genul, „în atenția aparținătorilor și pacienților de la UPU a spitalului Județean Severin! În această Unitate de Primiri Urgențe, unitate respectabilă, nu se primesc mici atenții! Dacă se întâmpla așa ceva să știți că ne rezervăm dreptul să anunțăm organele competente de Poliție și Parchet”. Cam așa va fi scris pe afișe. În aceste zile, cât de repede posibil, vom pune afișele la intrare în Urgențe. Eu mă voi referi doar la Secția Urgențe, nu știu ce decizii vor lua ceilalți colegi de la alte secții din spital”, ne-a declarat ieri doctorul Claudia Jianu, șeful Secție UPU a Spitalului Județean din Severin. Cadrele medicale de la UPU ne-au mai spus că a venit momentul ca să dispară pentru totdeauna din mintea oamenilor cutuma că la spital nu trebuie să te duci cu mâna goală la doctor, asistent medical sau infirmieră. Iar cine nu va înțelege acest lucru se va alege cu dosar penal.

Politica