joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandalagiu împușcat de poliție în picior

S-au tras focuri de armă, noaptea trecută, în Craiova, iar un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști. Bărbatul s-a urcat beat la volan, s-a certat cu un alt șofer, în mijlocul drumului, apoi a încercat să fugă de polițiștii chemați la fața locului.

„În noaptea de 19/20 martie a.c., poliţişti din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, în timp ce executau serviciul de patrulare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, între conducătorii a două autoturisme, oprite pe Bulevardul Dacia, avea loc un conflict verbal.

Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de către unul dintre conducători cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere că respectivul bărbat a demarat în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

La un moment dat, cel în cauză a coborât din autoturism şi a încercat să îşi asigure scăparea fugind.

Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras 4 focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească.

Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng”, arată IPJ Dolj.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 48 de ani, din Craiova, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Politica