vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Sănătății, de acord cu legalizarea cannabisului

Legalizarea cannabisului „ar fi un lucru bun” și a fost cerută de pacienţi şi de rudele pacienţilor cu boli rare şi cu afecţiuni oncologice cu care a avut, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Potrivit mediafax.ro, prima întâlnire a grupului de lucru privind legalizarea consumului de canabis a avut loc marţi la Minister, la care au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, a spus Sorina Pintea miercuri seară, la România TV.

”Asociaţia de pacienţi cere introducerea unui medicament deoarece canabisul medicinal este un medicament folosit pentru a trata pacienţii cu boli rare şi pacienţi cu afecţiuni oncologice. Deci se cer tot mai mult discuţii pe această temă şi introducerea acestui medicament ca legal în România. Am construit această comisie de specialişti în primul rând pentru a putea preciza foarte clar diagnosticele care se pretează la un asemenea tratament”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a afirmat că va mai avea loc o întâlnire ”mai punctuală, în sensul că vom lua nişte decizii mai concrete”.

”Există şi în acest moment medicamente de tipul stupefiantelor care sunt utilizate pentru pacienţii cu anumite patologi. Nu vă imaginaţi că Ministerul Sănătăţii va lua singur această decizie. Va discuta şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog, cu reprezentanţi ai Ministerului de Interne (…). Dar până la urmă trebuie să începem să discutăm. Există nişte propuneri în acest sens, există soluţii pentru pacienţii cu anumite patologii, deci trebuie să luăm în considerare orice opinie pertinentă”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri că, în România, canabisul ar putea fi legalizat pentru folosirea sa în scopuri medicinale, aşa cum se practică pe plan european, şi că subiectul ar fi fost discutat în cadrul unei comisii din Ministerul Sănătăţii.

Politica