miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start perfect de play-off: 2 goluri și 6 puncte!

Trupa lui Devis Mangia a dus pragmatismul la extrem. A marcat doar două goluri în 180 de minute, dar a obținut maximum.

La un început mai bun în play-off nici că visau craiovenii. După 1-0 acasă cu Astra, trupa lui Mangia s-a impus cu același scor și pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, chiar de Ziua Ungariei. Alexandru Mateiu a fost eroul unui meci dominat tactic de vizitatori. Practic, gazdele au avut două jumătăți de ocazie, în vreme ce Bancu, Bărbuț și Koljic s-au întrecut în ocazii ratate din poziții singur cu portarul advers.

Mangia: „Sunt foarte mulțumit!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

La finalul meciului, Devis Mangia a spus: „Am jucat bine, sunt foarte mulțumit. Băieții au interpretat bine jocul. Am avut multe ocazii, nu am închis meciul. Le-am cerut băieților o pauză liniștită, iar acum este bine. Sunt puțin supărat că am irosit multe ocazii, că nu am făcut 2-0. Target-ul pentru astăzi a fost îndeplinit: 3 puncte azi și o pauză liniștită”. Antrenorul oltenilor a adăugat: „Vrem să ne batem la titlu. Avem 2 obiective importante: Cupa și Campionatul. Nu sunt probleme cu Andrei Cristea, sunt decizii tactice. Când jucăm 4-4-2 nu ne creăm atâtea faze de poartă. Avem 2 jucători în echipa mare, pe Bancu și Cicâldău, la echipa U19, îl avem pe Koljic la Bosnia, pe Rocha la altă echipă, este ok”.

Mateiu: „Intrăm relaxați în aceste 2 săptămâni de pauză”

 

După meci, eroul Alexandru Mateiu a declarat: „Asta ne doream, victorie. Acum avem 2 săptămâni de pauză, suntem relaxați. Am marcat 4 goluri în campionat, ca niciodată. Nu contează că am marcat eu, importantă e victoria. Suntem pe un drum bun, nu trebuie să ne oprim. Suntem fericiți, trebuie să o ținem tot așa, că mergem bine. Nu mă interesează declarațiile lui Becali, vedem la final unde ne vom afla. Nu sunt supărat că nu am fost convocat la națională, sunt fericit că am trei zile libere”. L-a completat căpitanul Nicușor Bancu: „Suntem bucuroși. Am venit aici să câștigăm. Am început bine, ne-am creat multe ocazii. Din păcate am marcat un singur gol, dar e bine că am luat punctele. Și la antrenament încerc să pasez când scăpăm 2 contra portarului. Am pasat și acum, bine că s-a terminat cu bine. Am făcut meciuri bune în acest play-off, era bine să nu fie pauză acum, poate continuam cu victorii. Dar e bine că sunt convocat la națională, poate data viitoare va fi și Mateiu. Domnul Contra știe cel mai bine. După aceste 2 victorii suntem încrezători, se poate să luăm campionatul. Și cu FCSB putem câștiga, trebuie să spargem gheața pe Arena Națională, așa cum a făcut-o și Viitorul”.

 

Cum și CFR Cluj a fost victorioasă, pe terenul celor de la Viitorul Constanța, distanța oltenilor față de primul loc în clasament se menține la 4 puncte. În altă ordine de idei, Nicușor Bancu și Cicâldău a fost convocați de Contra sub tricolor.

Sepsi Sf Gheorghe – CSU Craiova 0-1

A marcat: Mateiu 21

Sepsi: Niczuly – Moura, Viera, Jovanovic (78 Hadnagy), Sato (71 Hamed) – Rus, Velev – Nouvier, Flores (60 Vașvari), Ștefan – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe.

CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Cicâldău, Bancu – Bărbuț (73 Nuno Rocha), Koljic (88 Fortes), Mihăilă (62 Drăghici). Antrenor: Devis Mangia

Arbitri: Andrei Chivulete – Ciprian Danșa, Bogdan Gheorghe.

 

 

Liga 1 – play-off – etapa 2

Sepsi – CSU Craiova     0-1

Viitorul – CFR Cluj       0-1

Astra – FCSB (după închiderea ediției)

 

Clasament

  1. CFR Cluj 2 2        0        0        4-1    33
  2. CSU Craiova 2 2        0        0        2-0    29
  3. FCSB 1 0        0        1        1-2    25
  4. Viitorul 2 1        0        1        2-2    22
  5. Astra 1 0        0        1        0-1    21
  6. Sepsi 2 0        0        2        1-4    19

Politica