joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Abdul Aziz, eroul care l-a înfruntat pe teroristul din Christchurch

Un bărbat din oraşul neozeelandez Christchurch este considerat erou deoarece a reuşit să îl facă să fugă pe autorul atacurilor armate din moschei ameninţându-l cu un aparat pentru plata cu cardul şi cu o armă pe care acesta o lăsase pentru că se descărcase, scrie Mediafax care citează Associated Press.

Abdul Aziz, în vârstă de 48 de ani, nu s-a ascuns în momentul atacului armat, ci a luat un aparat pentru plata cu cardul bancar şi a strigat spre criminal: „Vino aici!”. Aziz este considerat erou pentru că a reuşit să evite crime suplimentare la Moscheea Linwood din Christchurch. Criminalul, Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, s-a temut de ameninţările lui Abdul Aziz şi a fugit cu maşina, fiind oprit de poliţie şi arestat.

Abdul Aziz a explicat că l-a atacat pe criminal cu un aparat pentru plata cu cardul. Apoi, a luat o armă descărcată pe care atacatorul o lăsase şi a aruncat-o spre maşina criminalului, care tocmai se pregătea să revină cu o altă armă. „Parbrizul s-a crăpat de la impact şi s-a speriat”, a explicat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Brenton Tarrant, un adept al teoriei supremaţiei rasei albe, a omorât în total 49 de persoane, după ce a deschis focul în moscheile Al Noor şi Linwood din oraşul neozeelandez Christchurch.

 

Politica