miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 50 mii lei, din banii doljenilor, pentru Forumul Industriei Auto

Craiova va fi gazda „Forumul Industriei Auto 2019” în zilele de 17 şi 18 martie, eveniment ce face parte din seria celor organizate cu ocazia preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România şi la care sunt aşteptaţi peste 300 de invitaţi. Aceştia vor fi primiţi cu căldură de doljeni, mai ales că peste 50.000 lei din banii lor merg în organizarea acestui eveniment.

Consiliul Judeţean Dolj a votat, joi, alocarea sumei de 16.000 lei pentru acest eveniment, iar Consiliul Local Craiova a aprobat, la finele lui ianuarie, alocarea, din bugetul local al oraşului, a sumei de până la 35.000 lei, cu TVA, în vederea organizării Forumului.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, consideră că acesta este „cel mai mare eveniment care s-a petrecut vreodată la Craiova”.
„Este vorba poate despre cel mai mare eveniment care s-a petrecut vreodată la Craiova, un eveniment la care să participe toți miniștrii Transporturilor din țările Uniunii Europene. Sunt 27 de state. Așteptăm directori de mari corporații din industria auto, bineînțeles împreună cu cei care dirijează în acest moment Economia în România și în mod special în cele două fabrici de la Pitești și de la Craiova. Evenimentul va avea mai multe etape printre care și o vizită la Fabrica Ford, prilej cu care să stăm de vorbă și să mai transmitem câteva dintre problemele pe care le avem în județul Dolj. În acest fel și Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj se implică în organizarea acestui eveniment. Știm cu toții că impresia pe care o vom face contează”, a afirmat Prioteasa.
Evenimentul va fi prezidat de premierul Viorica Dăncilă.

Politica