joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Magistraţii din Cluj continuă protestele

Câteva zeci de magistraţi de la Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj au protestat în tăcere, vineri, pentru o jumătate de oră, în faţa Palatului de Justiţie, purtând banderole albe pe braţe, scrie Agerpres.

Magistraţii au ieşit din clădire cu coli albe în mâini pe care au printat mesaje precum: „Independenţa justiţiei este garanţia libertăţii cetăţenilor” şi „Nu există justiţie independentă fără procurori independenţi”.

Magistraţii protestatari consideră că, prin faptul că s-au abrogat o parte din dispoziţiile OUG, s-a făcut un pas important, însă totuşi au rămas prevederi care ar trebui, de asemenea, eliminate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magistraţii au decis, vineri, continuarea protestelor, care presupun întreruperea, timp de o oră pe zi în cadrul şedinţelor de judecată, a activităţii, respectiv ieşirea, în fiecare zi de vineri, în faţa Palatului de Justiţie, pentru o jumătate de oră. Măsurile vor menţinute până pe 4 aprilie, când o delegaţie de 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români.

Politica