sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Adjuncții șefului Poliției Județene au zilele numărate

Dacă demonstrează că știu carte vor rămâne în funcții, dacă nu vor fi zburați cât ai zice pește. Comisarul șef Sabin Dumitrășconiu și comisarul șef Adrian Dichis, cei doi adjuncți ai șefului IPJ Mehedinți, comisar șef Remus Lucian Luca, numiți în aceste funcții prin împuternicire, adică pe criterii subiective, au zilele numărate. Motivul, cele două posturi au fost scoase la concurs zilele trecute, mai exact pe 12 martie 2019, de către Inspectoratul General al Poliției Române. Competiția va avea loc la București în data de 4 aprilie 2019 iar înscrierile se fac până în data de 18 martie 2019. Candidații care nu obțin nota mai mare de 7 sunt declarați respinși. Cele două posturi au mai fost scoase la concurs însă în mod paradoxal cei doi adjuncți împuterniciți, comisarul șef Sabin Dumitrășconiu și comisarul șef Adrian Dichis, nu au dorit să se înscrie la concurs, cel mai probabil de frică, lăsându-i pe alții să se facă de râs. Greii din IPJ Mehedinți care s-au întors cu coada între picioare de la concursul organizat la București de IGPR sunt șeful Poliției municipale Drobeta Turnu Severin, comisar șef doctor Bogdan Fleancu, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinți, comisar șef Mirel Dumitru, șeful Poliției municipale Orșova, comisar șef Viorel Marin Cherescu, și alții.

Acum se va vedea ce au în cap și „împuterniciții” Dichis și Dumitrășconiu

Acum însă polițiștii Adrian Dichis și Alin Dumitrășconiu sunt „condamnați” să se înscrie la concurs, spun sursele noastre. Și din acest motiv sunt extrem de stresați. Cu toate că are pile tari în PSD Mehedinți, că a scăpat pe un mahăr de pușcărie, cel mai agitat dintre cei doi pare să fie comisarul șef Adrian Dichis – „Groparul de Dosare Penale”. Căci în trecutul său nu prea îndepărtat polițistul are la activ îngroparea și albirea dosarului penal al unui om care este și vicepreședinte la PSD Mehedinți și primar pe viață la comuna Prunișor și putred de bogat, cu afaceri derulate prin interpuși. Este vorba de celebrul Nandi Covlea. Acest primar PSD, hoț de voturi la referendum, a votat ilegal de 25 de ori pentru demiterea lui Traian Băsescu, adică a introdus ilegal în urna de vot, cu un tupeu de neimaginat, 25 de buletine de vot pentru demiterea președintelui de atunci, infracțiune pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. În pofida probelor evidente din dosar, în loc să propună trimiterea în judecată a mahărului PSD, polițistul Dichis a propus soluția de scoaterea de sub urmărire penală de parcă ar fi fost avocatul lui și nu anchetatorul. Pe site-ul IGPR se afișează în termeni amănunțiți despre cele două concursuri pentru adjuncți la IPJ Mehedinți. Este vorba de concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de adjunct al şefului inspectoratului de poliţie judeţean II la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți, prevăzută la poziţia 2 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă și concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de adjunct al şefului inspectoratului de poliţie judeţean II la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți, prevăzută la poziţia 3 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă.
Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române din str. Mihai Vodă, nr. 4 – 6, Sector 5, municipiul Bucureşti, la data de 10.04.2019, ora urmând a fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.
Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişare, la secretariatul Direcţiei Management Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Înscrierile se fac personal, în zilele lucrătoare, la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Management Resurse Umane din str. Mihai Vodă, nr. 4 – 6, Sector 5, municipiul Bucureşti, până la data de 18.03.2019, ora 16:00.
Ca o informație de ultimă oră, în scurt timp și postul de comandant al IPJ Mehedinți va fi scos la concurs de către IGPR. Sursele noastre spun că pe lângă actualul comandant împuternicit, comisar șef Remus Lucian Luca, în această cursă vor intra comisarul șef Mirel Dumitru și comisarul șef Marin Cherescu, toți trei având sprijin politic din diverse zone ale partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica