miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Război de gherilă între primar și managerul de spital, la Orșova

În loc să colaboreze pentru bunul mers al comunității, se ceartă și se luptă între ei prin instanțe, ca doi dușmani de moarte. Este vorba de primarul Orșovei, Marius Stoica și de managerul spitalului de aici, Adrian Cican. De două ori la rând a fost demis din funcție Adrian Cican și tot de atâtea ori a revenit, ca urmare a suspendării de către instanță a ordinului de încetare a mandatului emis de primarul Marius Stoica. Însă, primarul Orșovei, Marius Stoica este consecvent în a crea debandadă totală în unitatea sanitară. Pentru a treia oară consecutiv, Marius Stoica a dat dispoziție pentru eliberarea din funcție a managerului Spitalului Municipal. De această dată îi reproșează managerului că nu are studiile necesare ocupării postului.

Adrian Cican, managerul spitalului

Pe zi ce trece, debandada de la Orșova se accentuează. Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, nu mai ține cont de nimic în tentativa sa disperată de a scăpa de managerul Spitalului Municipal. De două ori la rând l-a demis din funcție din varii motive, cele mai multe fanteziste și tot de atâtea ori, Adrian Cican s-a reîntors pe post, după ce Tribunalul Mehedinți a pronunțat hotărâri clare în favoarea sa, adică a suspendat efectele dispozițiilor emise de primar. Cel de-al treilea episod cu accente de paranoia din această telenovelă de prost gust s-a consumat chiar în ziua de 8 martie. Managerul Adrian Cican a revenit la conducerea spitalului, dar nu a stat în această funcție decât cel mult câteva minute. Astfel, prin dispoziția nr. 76/08 martie 2019, Adrian Cican își reia activitatea. Doar că nebunia vine odată cu altă dispoziție, dispoziția nr. 77/08 martie 2019, prin care contractul de management al domnului Adrian Cican încetează subit. Motivele sunt cel puțin ciudate: Adrian Cican nu are studiile necesare pentru a ocupa postul de manager. În realitate, managerul dispune de toate studiile necesare. Deține studii economice și administrative și un master în managementul instituțiilor sanitare, dar acestea nu îl mulțumesc pe primar, același primar care l-a numit în funcție în anul 2017 pe baza studiilor pe care azi le contestă subit.

Între timp, în spitalul care începuse să se dezvolte este haos general: medicii pleacă din spital, se desființează secții ce se înființaseră cu mare greutate, iar tensiunea printre cadrele medicale e din ce în ce mai mare. Nici aparatul de specialitate al primarului nu mai susține această paranoia, refuzând să contrasemneze dispozițiile șocante. Pe ultima astfel de dispoziție, nr. 77, se pot vedea obiecțiuni în dreptul secretarului municipiului, secretar care a refuzat să semneze. „Nu s-au făcut verificări la instituția emitentă a actului de studii” – scrie, în locul secretarului, o funcționară din aparatul juridic al Primăriei Orșova. Managerul Adrian Cican a anunțat că a formulat deja plângere penală împotriva primarului Orșovei și totodată a contestat în instanță noua decizie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica