Mehedinți: Parc iluminat cu energie solară, la Severin

Mehedinți: Parc iluminat cu energie solară, la Severin

Un parc din Drobeta Turnu Severin va fi iluminat, în perioada următoare, cu energie solară prin corpuri fotovoltaice. Viceprimarul Daniel Cîrjan a anunțat că este vorba de Parcul Tineretului.

,,În această perioadă se elaborează documentația pentru realizarea primului sistem de iluminat cu corpuri fotovoltaice din Drobeta Turnu Severin în Parcul Tineretului de la biserica de carton. Se vor monta 16 stâlpi metalici cu înălțimea de 4 m iar corpurile de iluminat vor fi dotate cu panouri fotovoltaice dar și cu aparate de iluminat LED iar principiul este că se folosește energia solară stocată în bateriile fotovoltaice și apoi intră automat sistemul de alimentare clasic cu energie electrică”, a precizat Daniel Cîrjan.

Viceprimarul mai spune că prin acest sistem de iluminat se vor reduce anual costurile cu aproximativ 40%.

,,Economia la bugetul primăriei este semnificativă având în vedere că se reduc anual costurile cu aproximativ 40%. Proiectul pe care l-am prezentat va debuta efectiv atunci când se termină documentațiile tehnice, termenul finalizare a lucrărilor fiind vara aceasta”, a mai spus viceprimarul Daniel Cîrjan.