joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BEC a respins candidatura Alianţei USR-PLUS la europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a respins azi cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Motivul: Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice, scrie Adevărul.

Potrivit unui comunicat al Alianeţei USR-PLUS, „Dan Barna a fost ales preşedinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloş a fost ales preşedinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea preşedinţilor la Tribunalul Bucureşti, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianţei. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România“.

Dan Barna şi Dacian Cioloş iau în calcul să meargă separat la alegerile europarlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoşi din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să menţină echilibrul democratic. Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte şi avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe şi dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR şi PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalţi. Vom merge alături în campanie şi vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziţie pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali şi fără hoţie şi suntem dispuşi să ne batem până la capăt pentru asta“, au adăugat cei doi lideri.

 

 

 

Politica