joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iordache: Trimitem bugetul în această formă și președintele e obligat să îl promulge

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Parlamentul se va reuni în cel mai scurt timp după ce preşedintele va retrimite bugetul şi îl va trimite apoi şefului statului tot în această formă, acesta fiind obligat să îl promulge în 10 zile, scrie Agerpres.

„Este un mod clar de tergiversare, ne aşteptam la acest lucru. Aşteptăm în perioada următoare, sper cât mai repede să îl retrimită, astfel încât într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Nu m-am consultat cu colegii mei, dar din datele şi din calculele pe care noi le-am văzut, toate acele alegaţii pe care le-a prezentat preşedintele, toate acele motivări, că de fapt sunt diferenţe între sumele prevăzute la anumite capitole, nu se susţin şi, în consecinţă, Parlamentul, cu un vot majoritar, aşa cum ştiţi, noi cu 272 (…) am adoptat bugetul, cred că cu un scor sau cu un vot masiv, peste 270, i-l vom retrimite, astfel încât a doua oară în 10 zile să fie obligat să îl promulge”, a afirmat Iordache la Parlament.

El a spus că preşedintele nu a fost „foarte bine pregătit” când a vorbit despre buget.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat în legătură cu criticile preşedintelui la adresa bugetului şi a PSD, Iordache a spus: „A primit cred că textul de undeva, nu s-a documentat, consilierii dumnealui cred că nu sunt suficient de pregătiţi pe date şi pe calculul şi pe modul în care a fost constituit bugetul”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019.

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire legea bugetului pe anul 2019”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Politica