vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul Aeroportului din Craiova, în incompatibilitate: „Nu sunt funcţionar public. Voi contesta”

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Mircea Dumitru spune că nu înţelege de ce ANI a dat această decizie, afirmând că el nu este funcţionar public.

ANI a anunţat, marţi, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi membri ai Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune și un membru al Consiliului de Administrație al SRTv. Între aceştia, Mircea Dumitru, care, potrivit ANI, în perioada 03 iulie 2012 – 18 octombrie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de membru al Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de Director General al R.A. Aeroportul Craiova, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f), coroborat cu art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”.

Art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, la care ANI face referire stipulează că „funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”, iar în art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, se menţionează că„(1) Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: […] k) membrii consiliilor de administraţie şi ai comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune […] li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor prevăzut în prezentul titlu pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Aeroportului Internaţional Craiova a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că va contesta în instanţă decizia ANI.

Am văzut şi eu comunicatul de presă, eu nu am primit nimic. Nu sunt nici membru al Guvernului, nu sunt nici în subordinea Parlamentului. Aeroportul nu e instituţie publică, eu nu sunt funcţionar public. Nu prea mi se aplică. Colegul de la Iaşi era consilier local. Cred că m-au băgat în aceeaşi găleată. În contractul meu de mandat se vede că nu sunt funcţionar de mandat, l-am prezentat. Voi contesta clar.”

Politica