vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scriitorii craioveni, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” în cadrul „Poezia pentru o lume fără ziduri – Lectură publică & dialog”

O nouă întâlnire a scriitorilor craioveni cu tinerii cititori va avea loc la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, marţi 26 februarie 2019, ora 13.00, eveniment desfăşurat în cadrul proiectului „Poezia pentru o lume fără ziduri – Lectură publică & dialog”.

La recitalul poetic au fost invitaţi scriitorii Spiridon Popescu, Mihai Firică, Petrişor Militaru, Gabriel Nedelea, Mihaela Constantinescu şi Ionuţ Orăscu, care vor lectura din propriile volume de versuri şi vor dialoga cu elevii şi cadrele didactice.
La evenimentul literar de la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova vor participa elevi îndrumaţi de prof. Mihaela Brumar, directorul Liceului Teoretic „Henri Coandă”, prof. Mariana Barbu, prof. Claudia Ivaşcu, prof. Irina Lupu şi prof. Ştefania Tiţa. Vor recita elevii Laura Lăcusteanu, Andreea Buican, Andreea Radu, Ionela Brat şi Andrei Dinu. Moderatorul întâlnirii va fi prof. Carmen Făgeţeanu, o tânără scriitoare traducătoare din limba italiană remarcată pentru succesul primul roman tradus anul trecut – „Marta croitoreasa”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Craiova, Liceul Teoretic „Henri Coandă” Craiova, Revista Mozaicul şi Asociaţia FORUM pentru Identitate şi Cultură.

Proiectul „Poezia pentru o lume fără ziduri” se derulează în 2019 în peste 130 de ţări, prin 800 de evenimente la care participă mii de poeţi. Iniţiativa a fost lansată de către „World Poetry Movement – Movimiento Poético Mundial” pentru a apropia publicul de lumea poeziei şi de a construi adevărate punţi de dialog şi toleranţă. În Craiova, proiectul este coordonat de scriitorul Mihai Firică, în luna februarie a.c. desfăşurându-se o lectură publică la Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica