vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicaliştii Sanitas Olt se pregătesc de proteste

Nemulţumiţi că sporurile le sunt calculate la salariul de bază din decembrie 2018, sindicaliştii Sanitas Olt anunţă pichetări la mai multe instituţii din Capitală.

Liderul Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, spune că în şedinţa de Guvern de marţi s-a decis scoaterea indemnizaţiei de hrană din procentul de 30 la sută. Sindicaliştii vor să fie scos şi sporul de continuitate.
„La nivel naţional, s-a făcut o analiză şi sunt multe spitale din ţară care au înregistrat pierderi de venituri. Ordonanţa 114 a venit şi ne-a introdus în procentul de 30 la sută indemnizaţia de hrană şi sporul pentru zilele libere, nelucrătoare. Introducând sumele în procentul de 30 la sută pe ordonator principal de credite, foarte multe spitale nu s-au mai încadrat şi a fost nevoie să scadă sporurile de pe secţii. Mulţi dintre colegii noştri, inclusiv asistenţii medicali, au înregistrat pierderi de venituri. Marţi, a fost doar o victorie de etapă, în sensul că prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de Guvern, indemnizaţia de hrană s-a scos din procentul de 30 la sută, dar din analiza pe care am făcut-o nu este suficient. Trebuie să fie scos şi sporul de continuitate”, a spus Roxana Dumitrescu.
Aceasta a precizat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi că sporurile nu le sunt calculate la salariul actual.
„În judeţ nu s-au înregistrat pierderi de venituri, dar Ordonanţa 114 a limitat acordarea de sporuri pentru infirmieri şi brancardieri, iar sporurile se calculează la salariul vechi din decembrie 2018. Este discriminatoriu. Nu poţi pentru o parte din sistemul sanitar să calculezi sporurile la un salariu, iar pentru alţii la un alt salariu. La unii dintre colegii noştri infirmieri, brancardieri şi îngrijitori de curăţenie avem creşteri nesemnificative de venituri, ele variază între 20 lei şi 200 lei, în funcţie de secţia pe care lucrează fiecare”, a adăugat Roxana Dumitrescu.

Sindicaliştii olteni anunţă pichetări în Capitală în perioada următoare, dacă cererile nu le sunt rezolvate.
„O să mă întâlnesc cu toţi liderii din judeţ şi o să stabilim ziua în care mergem la pichetări. O să convocăm Comisia de dialog social din cadrul Prefecturii Olt. Colegii din Federaţie o să meargă la negocieri în toată această perioadă”, a conchis liderul de sindicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica