miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Bugetul rușinii naționale”, contestat la CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii bugetului de stat pe anul 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a adăugat că o victimă a bugetului pentru anul în curs este administraţia locală.

„Un lucru este clar. Guvernarea PSD a eşuat. În spitale probleme peste probleme. Educaţia este subfinanţată. Economia României este bulversată mai ales după OUG 114 dată în mare taină la sfârşitului anului trecut. De autrostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, pai, întrega guvernare pesedistă a fost un asalt asurpra justiţiei şi a stat de drept din România cu obiectivul clar de a pune mâna pe justitie, de a politiza justitia, pentru ca ei să-şi rezolve dosarele penale”, a declarat Klaus Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful statului a mai spus că bugetul prezentat de Guvernul Dăncilă este unul al ruşinii naţionale, nerealist, supraevaluat şi întârziat și a adus un atac cu privire la lipsa intenţiei de a realiza spitalele regionale promise.

De altfel, Klaus Iohannis a precizat că, în felul cum a fost alcătuit bugetul pe 2019, PSD şi-a dat finanţare de 20 de ori mai mult faţă de anul 2016.

„În schimb, dacă este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grija să aloce sume imense pentru finanţarea partidelor politice. 150 milioane va primi PSD din finaţarea partidelor. 150 milioane din 270 de milioane propuse pentru finaţarea partidelor. De 20 de ori mai mult decat anul trecut (faţă de 2016 n.r.). PSD şi-a tras bani de 20 de ori mai mult decat anul trecut (faţă de 2016 n.r.). Pentru asta au bani” a afăugat şeful statului.

 

Politica