sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hipodromul, în atenţia autorităţilor craiovene

Municipalitatea craioveană va aloca, în acest an, bani pentru modernizarea Hipodromului din Parcul „Nicolae Romanescu”, primarul Mihail Genoiu susţinând că acest obiectiv „trebuie să revină la gloria de odinioară”. Deocamdată, vor fi date fonduri pentru studiul de fezabilitate.

În urmă cu un an, consilierii locali au votat preluarea hipodromului din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Craiova şi în administrarea consiliului local. Conform proiectului de hotărâre votat atunci, Consiliul Local al municipiului Craiova se obligă să realizeze lucrări de modernizare a hipodromului în termen de zece ani de la data preluării.
Edilul şef al urbei a efectuat, marţi, o vizită la Hipodrom, în urma căreia a anunţat că anul acesta se vor aloca bani pentru documentaţia necesară realizării investiţiei.
„Anul acesta o să bugetăm studiul de fezabilitate pentru modernizarea și revitalizarea acestuia astfel încât să corespundă cu noile standarde din domeniu și să îl readucem la gloria din 1903 atunci când era cel mai mare și mai modern din sud-estul Europei”, a afirmat Genoiu.

Politica