joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Expoziție cu zeci de mărțișoare, primite în dar de la Salonic

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 22 februarie – 1 martie 2019, în sala „Marin Sorescu”, expoziția de mărțișoare tradiționale realizate de persoanele cu nevoi speciale de la Asociația „Amea Sotir” din Salonic, Grecia.

Zeci de mărțișoare tradiționale, reprezentând diferite simboluri ale primăverii, păsări, flori și plante de sezon și, evident, tradiționalul șnur alb-roșu, au fost dăruite de Asociația „Amea Sotir” din Salonic Bibliotecii Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Mărțișoarele sunt realizate de persoanele cu dizabilități care se află în grija asociației din Grecia, iar donarea acestora are rolul de a perpetua legătura stabilită la sfârșitul anului 2018.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În decembrie 2018, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a participat cu zeci de semne de carte, decorațiuni din fetru, lemn și hârtie, felicitări, dar și un tablou de Crăciun realizat în tehnica șervețelului la bazarul organizat în foaierul primăriei din Salonic. Toate obiectele expediate cu acea ocazie către Salonic au fost realizate de copiii bibliotecarelor de la Craiova. Sumele rezultate din vânzarea obiectelor au fost oferite Asociației „Amea Sotir” din Salonic, centru în cadrul căruia sunt îngrijite 350 de persoane cu nevoi speciale.

La sfârșitul anului trecut ne-am implicat cu mult entuziasm în proiectul Consulatului General al României la Salonic. Zeci de obiecte de sezon au fost realizate de copiii colegelor și colegilor de la Aman și, mai apoi, au luat drumul Salonicului. Într-un gest de reciprocitate, persoanele cu nevoi speciale de la Asociația „Amea Sotir” din Salonic ne-au dăruit zeci de mărțișoare lucrate manual, realizate cu delicatețe și pasiune. Le mulțumim pe această cale tuturor și îi asigurăm că vom perpetua aceste schimburi minunate. Pregătim o surpriză pentru primăvara acestui an”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Acțiunea se încadrează în seria de activități, proiecte și colaborări convenite între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Consulatul General al României la Salonic cu scopul de a combate excluziunea socială, dar și pentru promovarea incluziunii și parteneriatelor prin educație și cultură.

Politica