joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Se asfaltează drumul cel mai scurt până la satul unui om genial, Ștefan Odobleja, părintele ciberneticii

Cam târziu dar cu voie bună! Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 606B, pe tronsonul de 2,8 kilometri, cuprins între intersecția DC 22 și localitatea Bistrița. Alături de președinte au fost primarii comunelor beneficiare, Adrian Nănuți din comuna Livezile și Ionică Moți din comuna Hinova dar și reprezentantul constructorului care a câștigat licitația.

Reabilitarea anunțată va scurta distanța dintre Severin și satele Ștefan Odobleja și Izvorul Aneștilor cu circa 40 de kilometri. Satul Ștefan Odobleja din comuna Livezile poartă numele unui om de geniu al României. Este vorba de savantul de renume mondial Ștefan Odobleja, cunoscut ca fiind adevăratul părinte al ciberneticii.

Este, practic, ultima porțiune care a rămas neasfaltată, între comunele Livezile și Hinova, după ce în 2018 și 2017 am reușit să modernizăm alte două tronsoane, de-a lungul localităților Ștefan Odobleja și Izvorul Aneștilor din comuna Livezile. Este o promisiune pe care am făcut-o locuitorilor din zonă și reușim să o onorăm cu fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, în cadrul proiectului Îmbunătățirea conectivității în zona de vest a județului Mehedinți”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Valoarea lucrării este de peste 2,8 milioane lei, iar perioada de implementare a investiției este zece luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica