vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Refugiul Scărișoara din munții Godeanu va fi refăcut

După ce a fost distrus de vânt în luna noiembrie a anului trecut, refugiul Scărișoara din munții Godeanu va fi refăcut. A fost construit cu materiale reciclate și a fost pus la pământ de furtună la scurt timp după darea lui în funcțiune.

Conducerea Salvamont Gorj critică decizia constructorului de a folosi materiale reciclate.

„O să se refacă, este problema constructorului. A ales o soluție care s-a dovedit că nu a fost cea mai bună. I-a fost impusă de cei care administrează parcurile naționale și care au cerut ca acest refugiu să fie făcut din materiale ecologice. Este problema dânșilor, este în garanție, nu e niciun litigiu și o să-l refacă. Dânşii trebuie să găsească o soluție, de comun acord cu administratorii Parcului Național, astfel încât să corespundă și cerințelor pe care aceștia le impun, precum și elementelor de siguranță pe care le impunem noi”, a explicat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Refugiul Scărișoara reprezintă singura opțiune a iubitorilor de munte, în cazul în care aceștia ar fi nevoiți să se adăpostească. Investiția inițială s-a ridicat la 10.000 de euro.

Politica