miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a bătut, Clujul s-a împiedicat! Se-ncinge lupta!

Biruitoare la Pitești, cu Hermannstadt, CSU Craiova a profitat din plin de semieșecul liderului CFR Cluj și s-a apropiat la 3 puncte.

 

Hermannstadt – Craiova        0-1

A marcat: Nuno Rocha 67

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hermannstadt: Căbuz – Mățel (59 Jazvic), Mijuskovic, Dandea, Stoica, Tătar – Petrescu, Pedro Moreira (71 Popovici), Dumitriu – Lendric (54 Blănaru), Tsoumou. Antrenor: Vasile Miriuță

CSU Craiova: Pogliacelli – Martic, Tiago Ferreira, Kelic, Bancu – Cicâldău, Mateiu – Bărbuț (88 Fedele), A. Cristea (77 Meza Colli), Mihăilă (62 Rocha) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia

A arbitrat: Radu Petrescu

 

CSU Craiova a trecut cu bine peste despărțirea de Alex Mitriță. Oltenii au început să lege victoriile, după ce au îngenuncheat liderul pe Oblemenco, au răpus și Hermannstad-ul la Pitești. Nuno Rocha, intrat de 5 minute, a marcat pentru toate punctele la mijlocul reprizei secunde. Juveții au început mai bine partida și au avut primele șanse de gol prin Cristea, Koljic și Mateiu. Însă marile ocazii ale primei reprize au venit la poarta oltenilor. Mai întâi Pigliacelli a stopat pe linia porții mingea, după lovitura de cap a croatului Lendric, apoi, în prelungiri, Dumitriu a irosit un contra-atac 3 contra 1, pornit de la o greșeală a portarului italian. Actul secund a pornit cu două ocazii rarisime ale lui Blănaru, mai întâi șut aiurea, după ce scăpase singur cu Pigliacelli, apoi „cap” în bară. Rocha le-a răzbunat și a marcat cu un șut din careul mic. Gol de trei puncte.

 

Mangia: „Știm că nu am făcut un meci perfect!”

Antrenorul italian s-a arătat satisfăcut de rezultat: „Știm că nu am făcut un meci perfect. Am controlat, dar nu am creat foarte mult. Am avut posesie, dar am riscat să fim prinși pe contra-atac. Sunt mulțumit de jucătorii care au evoluat, dar în special de cei care au intrat pe parcurs, Rocha și Meza Colli. Pentru mine e ok, am câștigat. Cristea, Koljic, Rocha și-au făcut treaba lor, sunt jucători diferiți față de Alex Mitriță. Eu trebuie să lucrez cu ei acum. Fortes a stat 2 luni fără antrenamente, azi l-am vrut pe bancă pentru a-i da un mesaj. Poate fi un jucător important pentru noi, trebuie să se pregătească mai bine. Dacă astăzi era 0-0, probabil ar fi jucat în ultimele 12-15 minute. E un lucru bun că nu am primit gol în ultimele 3 meciuri dar cred că există posibilitate de creștere. Problema a fost la începutul campionatului, atunci când am pierdut multe puncte. După, zic eu, ne-am descurcat destul de bine”.

 

Mateiu: „Nu trebuie să mai vină nimeni!”

Alexandru Mateiu a declarat: „Ne doream să legăm a doua victorie. A fost greu, dar suntem fericiți. Știam că se vor apăra cu 5 fundași, important e că am câștigat, 1-0 nu contează. Suntem o echipă bună și toți care intră fac față. A intrat Nuno Rocha, a dat gol. Nu trebuie să mai vină nimeni, dacă suntem concentrați sută la sută putem bate în fiecare meci. Suporterii sunt senzaționali, nu am cuvinte să le mulțumesc. Avem o echipă bună, fundașii își fac treaba, avem un portar senzațional și e normal să nu primim gol. FCSB nu e Barcelona, mergem să câștigăm”.

 

Bărbuț: „Sunt foarte importante punctele”

Cristi Bărbuț a completat: „O victorie muncită. Ne bucurăm că am luat cele trei puncte. Știam că va fi greu aici, am întâlnit o echipă bună, organizată, de aceea sunt foarte importante cele trei puncte. Ne lipsește Mitriță, făcea diferența, dar acum trebuie să jucăm fără el. Fanii sunt uimitori, ne sprijină la fiecare meci, țin să le mulțumesc. De-acum încolo ne gândim doar la meciul de la București. Știm că FCSB au lot bun, va fi meci foarte greu, dar mergem acolo să obținem toate cele trei puncte. Suntem pe doi momentan, mai avem mult de muncit”.

 

Politica