vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taximetristii olteni, protest in fata Prefecturii

Zeci de taximetrişti din Slatina au participat, miercuri dimineaţă, la un miting de solidarizare cu colegii lor din Capitală şi alte oraşe care au protestat faţă companiile de car-sharing cum ar fi Uber.

Protestul s-a desfăşurat în faţa Prefecturii Olt, oamenii parcându-şi taximetrele pe o parte şi alta a bulevardului A.I. Cuza din apropiere.
„Am venit cam toţi colegii, au rămas câteva maşini să acopere oraşul şi să poată onora comenzile”, a declarat unul dintre protestatari.
Oamenii reclamă faptul că cei care practică taximetria în regim de car-sharing fac practic evaziune fiscală şi cer Guvernului modificarea legislaţiei.
„Dorim modificarea legii astfel încât cei care practică pirateria să poată fi sancţionaţi imediat nu după ce au fost sancţionaţi de mai multe ori în trafic. Firmele acestea, Clever, Uber, să fie scoase în afara legii. Dacă nu au dispecerat, inscripţii pe maşini, nu au inspecţii periodice ale maşinilor, nu plătesc taxe, nu au autorizaţie, sănu poată efectua taximetrie. Noi suntem pur şi simplu puşi în faţa situaţiei să plătim taxe mai departe şi ei să facă bani la negru, pentru că, până la urmă este evaziune fiscală cu perdea”, a declarat un al protestatar.


Taximetriştii din Slatina se tem de faptul că firmele de car-sharing vor ajunge şi în Slatina.
„Ne solidarizăm cu colegii din oraşele mari. La noi este mult mai greu pentru că oraşul este mic şi nu cred că s-a ajuns la acel nivel. Trebuie să ne solidarizăm cu cei de la Bucureşti şi din alte oraşe pentru că acolo este jale. Oraşul este în dezvoltare şi poate cu timpul se va ajunge şi la noi”, a mai declarat bărbatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica