vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trimis în judecată după ce a luat fonduri europene cu acte false

Un gorjean a fost trimis în judecată, în stare de libertate de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În perioada 2010 – 2012, inculpatul Semenescu Vasile a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 149.511 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.
În acest caz s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, asupra mai multor bunuri imobile care aparțin bărbatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Politica