joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MS: Diploma voluntarei de la Spitalul Ilfov este falsă

Sorina Pintea a declarat că Spitalul de Urgenţă Ilfov a încheiat cu falsul medic un contract de voluntariat care nu se încadra în prevederile Legii 78, subliniind totodată că femeia a depus o diplomă de studii falsificată.

Astfel, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor depune plângere penală pe numele femeii, deoarece, potrivit Sorinei Pintea, diploma de studii pe care aceasta a depus-o la dosar este, de asemenea, falsă.

Totodată, ministrul Sănătăţii a reiterat ideea potrivit căreia un medic este angajat în spitalele publice conform regulamentului, în cazul de la Spitalul de Urgenţă Ilfov fiind vorba, de fapt, de un contract de voluntariat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jurnaliştii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic care activa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Este vorba despre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.

Chestionată de către jurnalişti, femeia a precizat că ea nu a efectuat operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Însă pacienţii au mărturisit că ea le-a închis operaţiile, se mai arată în sursa citată.

Politica