joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: 20 de polițiști, în frunte cu ,,groparul de dosare penale ale politicienilor”, comisar șef Adrian Dichis, au primit diplome de merit

O armată de polițiști din cadrul IPJ Mehedinți a primit diplome de merit de parcă s-ar fi luptat cu mafioții, precum celebrul comisar Corado Catani. În realitate însă, ,,premianții” nu au făcut altceva decât să-și îndeplinească obligațiunile de serviciu pentru care sunt plătiți boierește, mai precis să rezolve un caz de rutină de crimă, în care, culmea, au primit mură-n gură numele autorilor și probe video cu aceștia de la o primărie care are sistem de supraveghere non-stop al ulițelor comunale.

Prim adjunctul șefului IPJ Mehedinți, comisarul șef Adrian Claudiu Dichis zis și Groparul de dosare penale ale politicienilor, celălalt adjunct al șefului IPJ Mehedinți, comisar șef Sabin Dumitrășconiu, alături de șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți, comisar șef Decebal Drăghiea, care este și fiul prefectului Nicolae Drăghiea și alți polițiști până la un număr de circa 20 de persoane au primit, pe lângă osanale, plachete și diplome de merit fără să aibă vreun merit deosebit, sau mai bine zis pe ochi frumoși. Penibila situație de tip ,,Garcea” a avut loc într-un cadru festiv, la ședința de bilanț pe 2018 a instituției, în fața oficialităților județene și a altor invitați cu greutate, care, neștiind adevărul pur, au aplaudat așa-zișii ,,Polițiști ai Anului, adică întreaga echipă premiată pentru rezolvarea oribilei crime de la Devesel” . Nimic mai fals! Căci în realitate însă, nu cei 20 de polițiști din lotul ,,Dichis” au rezolvat crima de la Devesel, ci altcineva. Cei 20 de polițiști au îndeplinit doar niște simple formalități. Cu alte cuvinte, oamenii legii și-au făcut doar meseria și asta cu foarte mare ușurință. Motivul, acolo la Devesel, poliția a primit pe tavă, nu numai numele autorilor, suspecților de crimă, ci și probe video cu aceștia imediat după comiterea faptelor. Cel care le-a dat polițiștilor mură-n gură este primarul comunei Devesel, Fabian Drocan. Acest om, ce-i drept civil, nu polițist, n-a primit nici plachetă, nici diplomă de merit. Pe el nu l-a pomenit nimeni la bilanțul poliției. Căci datorită sistemului de supraveghere video al drumurilor comunale instalat de către primăria Devesel, au fost identificați autorii oribilei fapte. Iar filmările cu aceștia , de pe camerele video ale primăriei, au stat și stau la baza probatoriului din dosar. „Polițiștii au prins doi suspecți, de aici din localitate, pe care i-au identificat după imaginile sistemului de supraveghere instalat pe străzi. Am făcut bine că am investit banii în camere video, că am rezolvat cazul”, a declarat public primarul Drocan Fabian atât pentru presa centrală cât și pentru presa locală.

Crima

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doi derbedei din Devesel , Bonculescu Mircea Nicolae zis „Cosmin” de 32 de ani și Bonculescu Claudiu de 38 de ani, au intrat noaptea în casă peste o bătrână din comună ce avea un mic magazin , Gheorghița Roman de 72 de ani și au omorât-o în scop de jaf. Fapta s-a petrecut la începutul anului iar criminalii au vrut potrivit anchetatorilor , banii din casă. Prin sat se răspândise vorba că victima ar avea 10.000 de euro pe undeva. Trupul bătrânei a fost descoperit plin de sânge și ciuruit de răni. S-a vorbit prin sat că i-au dat cu o rangă în cap, au tăiat-o cu o sabie şi i-au băgat o igliţă (n.r. andrea) în picior. Însă anchetatorii spun doar de multiple lovituri aplicate cu un corp metalic, un vătrai. Corpul fără viață a fost descoperit de un vecin căruia nu i-a răspuns la telefon, iar omul îngrijorat a intrat în bătătură să vadă ce s-a întâmplat. „Erau beți și pentru că n-au găsit bani s-au mulțumit cu produse din magazinul victimei, pachete de țigări, pungi cu pufuleți și bere. Nu sunt frați, nu e tată și fiu. Sunt poate rude. Nu sunt recidiviști”, a povestit primarul Fabian Drocan. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Mehedinți, procurorul Fănică Cercel, a declarat imediat după reținerea celor doi că niciunul dintre ei nu recunoaște faptele. Însă la dosar sunt probe evidente inclusiv probele video din moment ce ulterior instanța a dispus arestarea preventivă în cazul ambilor suspecți.

Șeful lotului de ,,premianți”, gropar de dosare penale ale politicienilor

Comisarul șef Adrian Dichis, prim adjunctul șefului IPJ Mehedinți, numit prin împuternicire adică politic sau pe ochi frumoși și nu pe merit adică prin muncă cinstită și concurs, și-a lăsat loc de ,,bună ziua” printre greii din PSD Mehedinți. El s-a remarcat ca fiind un fel de gropar de dosare penale ale politicienilor.

Caz concret, pe vremea când era ofițer anchetator de fraude, Dichis l-a anchetat cu mănuși de catifea pe vicepreședintele PSD Mehedinți, bogătașul Nandi Covlea care este și primar în comuna Prunișor, și l-a scăpat de pușcărie. Om certat cu legea, săltat și de DIICOT pentru evaziune fiscală, primarul Nandi Covlea avea printre alte dosare penale și un dosar penal în lucru instrumentat de comisarul șef Dichis, pentru infracțiunea de vot multiplu. Mai precis la referendumul de demitere al președintelui Traian Băsescu , primarul PSD votase de 25 de ori pentru demiterea lui Băsescu. Adică introdusese ilegal în urna de vot nu mai puțin de 25 de voturi , ștampilate cu mânuța lui în fața tuturor membrilor din comisia de votare, cu un tupeu fără margini. Un observator din secția de votare a sunat la 112, a venit poliția, s-au luat declarații, s-a deschis un dosar penal, în paralel președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Georgescu a constatat frauda electorală sesizată și a decis anularea celor 25 de voturi. Dosarul penal al primarului hoț de voturi la referendum a ajuns pe mâna polițistului Dichis pentru soluționare. Potrivit legii de atunci, pedeapsa pentru astfel de infracțiunii era de până la 7 ani de închisoare. Cu toate că avea probe beton la acest caz , polițistul Dichis, pe parcursul anchetării primarului PSD , ușor, ușor, cu dichis, în loc să-și facă treaba de anchetator a devenit mai degrabă un fel de apărător. Căci în final a decis neînceperea urmăririi penale și a îngropat dosarul din fașă , în loc să-l trimită în judecată cum era firesc. Căci alții din județ care au săvârșit fapte electorale similare , poate mai puțin grave, dar care nu erau mahări în politică, s-au ales cu condamnări în instanțe. Și cum nici o faptă bună nu rămâne nerăsplătită, groparul de dosare penale , comisar șef Adrian Claudiu Dichis a fost uns recent prim adjunct al șefului IPJ Mehedinți, numirea fiind evident politică din partea PSD , și nu pe merit , prin concurs , prin muncă cinstită . Dichis nu s-a spetit cu munca nici la crima de la Devesel , nici el nici ceilalți polițiști premiați implicați în caz, unii poate doar din birouri cu telefoanele, ații din teren. Căci n-au trudit din greu, n-au mutat munții din loc, nu s-au luptat cu mafioți , n-au efectuat anchetări laborioase , n-a fost nevoie de muncă peste program, de investigații complexe , de urmăriri, pânde etc., cum vedem în documentarele polițienești de pe ,,Discovery”. Nicidecum. ,,Premianții” s-au uitat pe niște imagini video cu autorii faptei , și apoi au îndeplinit niște simple formalități, făcându-și doar meseria pentru care sunt remunerați!

Politica