vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eduard Constantinescu, în arestul Poliţiei Dolj

Cercetat pentru tentativă de omor, Eduard Constantinescu, fiul lui Enryko Constantinescu, a fost extrădat din Statele Unite ale Americii. El a ajuns în arestul Poliţiei Dolj. Din septembrie anul trecut, pe numele său fusese emis mandat de arestare în lipsă.

Porcurii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut încă din vara anului trecut arestarea în lipsă a lui Eduard Constantinescu, iar Curtea de Apel a decis definitiv să fie emis acest mandat pe 17 septembrie.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au început în octombrie 2016, iar după un an, dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Inițial, Eduard Constantinescu a fost cercetat pentru lovire sau alte violențe, însă anchetatorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor. În același dosar este cercetat și Paul Ciovică, care este acuzat de lovire sau alte violențe.
Este vorba despre scandalul din toamna lui 2016, de la clubul Krypton din Craiova. Atunci, Eduard Constantinescu și un prieten al său, Paul Florin Ciovică, au bătut doi craioveni. Dosarul a fost inițial înregistrat pentru lovire și alte violențe. A fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, anchetatorii stabilind că este vorba despre tentativă de omor. Polițiștii l-au căutat atunci acasă, dar au primit răspuns că este plecat în Mexic și nu se cunoaște data revenirii lui în țară. Drept urmare, procurorii au cerut mandat de arestare în lipsă.
Potrivit anchetatorilor, „în noaptea de 22/23.10.2016, în jurul orelor 01:55, în timp ce mai multe persoane se aflau în incinta clubului Krypton din Craiova, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul Constantinescu Eduard Marian i-a aplicat persoanei vătămate Cătălin P. lovituri cu o sticlă de vin, în cap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul Ciovică Paul Florin i-a aplicat persoanei vătămate Constantin D. lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale. (…) Având în vedere aceste aspecte, rezultate din actele medico-legale, coroborate cu declaraţiile persoanei vătămate şi ale martorilor, conform cărora, inculpatul Constantinescu Eduard Marian a lovit persoana vătămată în mod repetat, cu sticla, în cap (de două ori), una dintre lovituri fiind blocată cu mâna de persoana vătămată, iar acţiunea de lovire a acesteia a fost întreruptă de intervenţia altor persoane, în speţă există intenţia de săvârşire a infracţiunii de omor, rămasă în forma tentativei”.
Procurorii au mai arătat că Eduard Constantinescu este cunoscut oamenilor legii pentru „perseverența infracțională”.
El este cercetat, din anul 2010, în mai multe cauze pentru fapte cu violenţă, contra autorităţii sau la regimul circulaţiei.

Politica